Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

MMG pisztolyként ismerem .

J-Steel

Propánra 0,9 Bar lett beállítva, az oxigénre meg 4 Bar, amikor 30mm vastag acélt vágtam. Már kértem a fúvóka forgalmazójától ajánlást, el is küldte, de még nem értékeltem ki.

A markolaton a szelep nincs full kinyitva, mert a lángképet azzál tudom beállítani.

Az a PB előnye, hogy ha kifogy hétvégén, akkor kiszaladok a benzinkútra és kicserélem. De szerintem az oxigén előbb fog kifogyni, mert rengeteg kell belőle.

fpd0kbd4

Igen visszaégett,Ez egy hülye pozícióban hülye puskakezelés eredménye volt, visszacseppent az olvadék.

J-Steel

Igen az a gyártó MMG automatikai művek. A típusa a BK.

J-Steel

A visszaégés az a pattanó (durranó) hang? Amikor a fúvóka sokáig van az olvadék felett és/vagy túl közel van?

fn47xk7ei

De ha jól látom ez acetilénhez való . A propán-bután gáz használatához nem inkább ilyen kellett volna venned (lásd a mellékelt képen)? Nekem is külön van propános vágó pisztolyom (WU-PLEX)és más diffúzort tettem bele anno vagy 25 éve és pirosra festettem le . De ha deresre feszítenének sem mondanám meg , hogy pontosan milyent .[#nemtudom]

jani300

Fúvókák is anyagvastagsága vannak ,tól ig ,bele van ütve .
30 as anyaghoz kevés lesz a 4 bár oxigén .
A PB t könnyebben túléled ... :)
Nekem már égett vissza acetilén a reduktorig , fekete kormos lesz belül minden . Balfék voltam ...

fn47xk7ei

A visszaégés mikor a láng bejut a pisztolyon belülre és fütyülő-sivító hangot ad közben kormot fúj ki . Amikor "durran" a láng ill. az olvadék azzal nincs gond .Amikor 70-80 mm anyagot köptünk át lángvágóval néha előfordult , hogy durrogott-recskázott az olvadék de nem gond csak a fejet utána tisztítani kellett .

jani300

Talán elég ha a [#nemtudom]fejben pbre való fúvóka van

fn47xk7ei

.. természetesen a széléről indított vágásnál nincs "recskázós" probléma .

fn47xk7ei

Valószínű mert én is acetilénest alakítottam át . Csak már nem emlékszem milyen mértékben mert hígul az agyam a sok bortól .[#pias][#awink]

J-Steel

Az acetilénes fúvóka ehhez az MMG BK-20-ra egyben van. Én vettem hozzá PB fúvókát. PB-nél két részből áll, belső és külső. A boltban elmondták, hogy csak a belső fúvókák vannak 1-4-ig osztályozva, a külső fúvóka mindig ugyanaz.

Közben találtam egy amerikai videót, ami elmagyarázza a visszaégések fajtáit:

flashback - visszaégés, ha az egyik gáz benyomul a másik gáz karmájába és a gumicsövébe (mert eltömődött fúvóka vagy fogy az egyik palack tartalma, lecsökken a nyomása). A láng ilyenkor visszaéghet a reduktorig. Közben bárhol robbanást eredményezhet.

backfire - puffogás - túl közel van a fúvóka a munkadarabhoz, vagy nekicsapódik. Ekkor a láng vagy kialszik, vagy újragyúl.

sustained backfire - fenntartott visszaégés, amikor a fúvóka előtt a csőben ég a gáz. Ez felmelegíti és tönkreteheti a piszolyt. Sípoló hang jelezheti.

Link a videóhoz ahol szemlélteti is.

jani300

[#eljen] Tudsz mindent sok sikert !
De céges területen kérj engedélyeket ,mert különben be sem gyújthatod a pisztolyt !

J-Steel

Úgy érted, hogy ezzel pénzt is kereshetnék?