Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Véleményed szerint,a képen látható gépi fej "PB"-re átalakítása lehetséges lenne?

J-Steel

Erről olvastam az egyik szakkönyvben. Azért van rajta 3 tekerő, mert
1. odavezeti az éghető gázt
2. oxigén ami az éghető gázt táplálja
3. vágóoxigén

fn47xk7ei

Biztosan át lehet alakítani de még soha nem láttam ilyen fejet . A lényeg általában az injektornál van elrejtve ... már ha jól emlékszem ...[#nemtudom][#vigyor2]

fpd0kbd4

Majd csinálok egy boncolást.

fn47xk7ei

"Bevezetékelni" meg így érdemes .

fpd0kbd4

A második képen látható.Egy rövid szakaszon a két-két szelep beiktatása véget a párhuzamosításnak mi lehet az oka?

fn47xk7ei

Az a "dúsításhoz" kell azaz mikor hevíted az átköpés előtt az anyagot akkor a (oxigén és PB.)mágnesszelepek nyitva vannak majd az átlövés befejezésekor mikor elindul (X,Y) a fej akkor lezárnak és csak az alaplángon hevít a vágófej . Persze ekkor már az ugyancsak vezérelt vágó oxigén mágnesszelepe nyitva van .

Arany János

Sok a tömlő a fej kőzelében!
Nekem jobban tetszik ez a megoldás:

fn47xk7ei

Engem annyira nem zavarna a tömlők mennyisége viszont a nyomásmérő órák mindenképp rossz helyen vannak mert a felfelé szálló hő nyáron a nagy melegben biztosan megeszi . Bár gyárilag így írják elő , hogy az ajánlott nyomásértékeket a fejre adják meg de sajna a gyakorlatban ez már túlzás .. már mint az ennyire közeli mérőóra elhelyezés esetén. Viszont amit te betettél képen látható asztalka szerintem nagyon gyengusz . Semmi elszívás alul . Ekkora géphez nagyobb illene meg stabilabb is . Azért a 70-100 mm lemezeket gazdaságosan csak nagyobb méretben szokták terítékelni .Bár pont itt az ellenpélda .[#nemtudom]Tervezgetek magamnak egy kisebb szekátor asztalt de biztosan nem így fogom megépíteni . Első dolog amit meg kell megszerezni az a targonca lesz mert anélkül nem tudom elképzelni a gyors és olcsó anyagmozgatást , leszedést .

J-Steel

Én ilyen "kézi" targoncát vettem anyagmozgatásra, de a hátránya, hogy az alsó villa be kell, hogy férjen az asztal alá, mert azon támaszkodik. Sokszor nehézkes a raklapokhoz oldalról hozzáférni.
 A másik probléma, hogy a villa hossza nem teljes, hanem csak a raklap 3/4-éig ér.
 1 tonnát tud emelni. Ha nem teljesen egyenletes a beton, akkor az alsó villa könnyen felakadhat.
 Most csak erre volt pénzem.
https://www.emag.hu/hyundai-1-tonnas-magas-emelo-beka-sdj1000/pd/DZMW0YBBM/

sufnituning

Szerintem kössél élet- és lakásbiztosítást, ha felrobbansz, nincs nagy probléma, fizet a biztosító.
Azért nagyon bátrat akartam írni, de te vakmerő vagy![#eljen]

ywathzay

Az égés feltételei: éghető anyag, oxigén, gyulladási hőmérséklet, mindez egy időben. Ha bármelyik megszűnik, akkor nincs tovább égés. Amennyiben elvonjuk a gázt az lángvágáskor, mi adja a 3. feltételt? Az oxigén csak táplálja az égést, az acél széntartalma ehhez talán kevés.... vagy csak régen jártam iskolába???[#nemtudom]

D.Laci

Egy 30mm vastag acél lemezt hogyan melegíted át teljese vastagságába és teljes hosszában, hogy oxigénnel elvágd? 200mm vastag anyagot had ne említsem.

Acetilénhasználata esetén a vágás megkezdése után elég csak oxigénnel kifúvatni, anyag vastagság függő.
PB gáz esetén sokkal vékonyabb anyaggal működik csak az oxigénnel fúvatás, a kevesebb bevitt hőmennyiség miatt.

ywathzay

Ezt ki fogom próbálni.

2f428kduf

A vas is ég, az adja a szép vörös szikrákat. A csillagszóróban is.