Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Arany János

Kizárt! Pillanatnyilag drága!
Földgáz? Pillanatnyilag drága! Kevés a nyomás.
PB? Pilanatnyilag a legbarátibb megoldás! De még nyár közepén is lefagy a 23kg-os is!!!

fn47xk7ei

Cégnél hőlégfúvót ráirányítottuk a palackra és semmi gond nem volt vele télen .

Arany János

Gép!
Elindítom a kódot és a következő szünetig csak akkor állítom le, ha a "szükség" úgykívánja!
Sugárzó hő?
Féloldalas melegítés?
40 fok?
Inkább közösíteném!!!

fn47xk7ei

No azért nem olyan korán .[#oooo]Meg kb. 9 órára jönnek hozzám és együtt megyünk mert egy másik városban van a műhelyem .

Arany János

Akkor kénytelen vagyok felírni egy cetlire, hogy el ne felejtsem!
Csak hova tegyem a cetlit?[#circling]

fn47xk7ei

Igen , most a télen is dolgoztam ilyen cnc géppel  és egy óra folyamatos vágás mellett sem volt gond a gáznyomással( pl. 80-as lemezt) Egyszerű , olcsó és semmi deresedés (kivétel a bündel de az szabad ég alatt volt)és még a lábamat is melegítette .

Arany János

Fejmagasságban +10, szigeteletlen beton, 3-4 óra után a palack odafagy a betonhoz, nem lehet "rázogatni".
Fábol vágtam alá talpat, így a "rázogatás" nem okoz nehézséget!!!

fn47xk7ei

Csak ismételni tudom magam . A 23 kg-os gázpalackkal semmi gond nem volt a télen úgy , hogy egy 3 kW-os hőlégfúvó levegője melegítette kb. fél méteres távolságból . Sima beton alatta .A bündel reduktor meg így nézett ki (egy telefonos fényképet készítettem róla) és 35-80 mm-es lemezvágás ment szinte folyamatosan napokig .

Arany János

Az oxigénnél nem okoz gondot, de ha a PB-t sugárzó hővel melegítem féloldalasan, 40 foknál magasabb hőmérséklettel, a véletlenül bekukkantó munkavédelmis gratulálna az újításomhoz!

PSoft

fn47xk7ei

"De hát én a lábamat melegítem !" ... meg csak egy lábmozdulat és nem a palackra menne a meleg levegő ... oszt tehet egy szívességet a munkavédelmis .[#buck]

J-Steel

Nem értem a holégfúvást. 40 fokra temperált vízbe nem lehet beleállítani a palackot? Létezik szivattyús temperáló, ami forgatja a vizet is így nem kell amiatt aggódni, hogy egyenetlen hőmérsékletü a palack palastja.

fn47xk7ei

Miért nem érted a hőlégfúvást ?[#nemtudom]Hideg volt , fűtetlen helység , vasajtó gyakran elhúzva a targoncás adagolás -leszedés miatt és még a PB palack sem didergett .[#nevetes1]Nem tudott az túlmelegedni féloldalasan .

Arany János

Egyszerre a három tanácsra:
Fűtőkábel és temperált víz:
Nem végeztem számításokat de hasraütés alapján megduplázom a palackcsere árát!
Vajon mekkora teljesítményre lenne szükség?

DE NINCS 4m-es LÁBAM!!!

Arany János

Ha mindent számbaveszek, a közösítés a legegyszerűbb és legkifizetődőbb megoldás.