Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

svejk

"A lényeg az OXIGÉN !"

Megkerestem mert rémlett valami.

innen ollóztam

"A vágás sebessége, és a vágott felület minősége elsődlegesen a vágóoxigén tisztaságától
függ. Az oxigén tisztaságának legalább 99,5%-osnak kell lennie. Ha az oxigén tisztasága
1%-al csökken, akkor a vágási sebesség átlagosan 25%-al csökken, az oxigén fogyasztás
pedig 25%-al megnő. "

jani300

A kórházi oxigén tisztább az iparinál .
Azt használtuk mert ott sem tartottak kétfélét , a karbantartásra csak töredéke kellet mint a fő profilra .

fn47xk7ei

Cégnél, iparban azt hoznak ki amilyent éppen akarsz tehát a lángvágóra 2.5-öst és ha van mellette még lézer gép oda meg 3.5-ös oxigént .A gázkereskedők örülnek ha drágábbat veszel .

jani300

sastas

Szerintem daraboláshoz jó, főleg olyankor, hogyha pl CNC géped nincs a környéken, de mégis egyenes vágásra van szükség. Csak rápattintod a táblára és elvágja. Sőtt, ha jól sejtem az oldalán lévő gőrgőkhoz egy vezetőprofilt kapcsolva nem csak egyenesre van lehetőség.

jani300

" Sőtt, ha jól sejtem az oldalán lévő gőrgőkhoz egy vezetőprofilt kapcsolva nem csak egyenesre van lehetőség "
Hoppá ! Ez eszembe nem jutott volna .

fn47xk7ei

Már hogyne lenne érdemes foglalkozni vele !Nekem pont ez a típus van csak nem ilyen szép meg hiányzik róla a kerék védő lemez .[#taps]

fpd0kbd4

Mindig fölbosszant a dobálódzás a számértékekkel.Az 1% tisztaság csökkenése, gyakorlatilag 50%-os gazdasági hátrányt okoz? Ha látom akkor sem hiszem el.

Arany János

Nem hiszek abban, hogy bármit "túlhalad a technika".
Én a mai napig szívesen előveszem a kézi pisztoly ha egyszerűbbnek látom mint a szekátort vagy a cnc-t.
A minap kimentem táblát vágni mert kézzel egyszerűbb volt berajzolni-kettévágni mint bármelyik másik megoldás.

Arany János

Ne bosszantson!
Gyakorlatilag nem jelentkezik jelentős külömbség, mert rengeteg "apróság" befolyásolhatja még ezen kívül!
Pl: két külön beszállításból származó köteg lemez eléggé másképpen olvad ugyanazzal a beállítással! Az egyiknél szinte csak revét kell letolni az aljáról, a másiknál viszont intenzíven kell a salakolót használni!

jani300

Már 78 körül próbáltak hasonló a kocsit a régi cégemnél .
Nem igazán használták . De nem is nagyon volt olyan munkájuk amit ne vitt volna a daraboló olló .
Én is képes vagyok még a vasfűrészt is használni , van ahol az az egyszerűbb .
A kérdés nem is igazán kérdés volt inkább kíváncsiság .
Van már nekem is gépi fejem ... :)

fn47xk7ei

Csak egy oldalt olvasva is elgondolkodtató amit ír , saját magának mond ellent ![#conf]

ab

Egy kis információ, hátha más is töri a fejét hasonló tartalék gép vásárlásán. Ma megérkezett a legkisebb hetra mini gép. Csak gyors teszt volt. Nem is vagyok gyakorlott hegesztő, így fogadjátok a képeket. Nem a gyári munkakábelekkel történt a művelet: 10db ~300mm 3.2 FOX SAS2 pálca leolvasztása megállás nélkül, 120A maximális áramerősséggel. Engem ennyi pénzért meggyőzött.

Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

ab

Fontos lépés!
Gyári munkakábelekről leszerelni a bajonettzáras csatlakozókat, a többit kukázni. Rezezett alu vezeték...
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Arany János

Nem biztos az ellentmondás.
Nem ugyanarról a gázról ír.