Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

zozo

Szabad ezt a gépet megvenni alkalmi munkákhoz?
Van hozzá automata védőszemüveg, az ér valamit?

jani300

[#t201p38812#]
Teherviselő szerkezetnél mindenképpen távolítsd el a horgany bevonatot hegesztés előtt .
Rémlik hogy lemezes szerkezetű lesz a varrat ,a belekerülő horgany miatt ,és az nem jó .

sufnituning

Minden hegesztésnél, mindent le kell fémtisztára tisztítani a hegesztés környékén, ha van, akkor a  gyök hátoldalon is ez alapvető szabály!

jani300

Üdv !
A bevont elektródás hegesztésnél volt egy olyan ökölszabály hogy az anyagvastagság fele plusz egy mili a pálca vastagsága .
A CO nál létezik hasonló ,vagy hogyan kell megállapítani az ideális huzalátmérőt ?
Mint látszik is , a CO hegesztést nem tanultam ,csak össze szedegettem ezt azt .

remrendes

Az elerni kivant aramerossegtol fugg.

jani300

x5izpkum

Valaki Debrecenben, vagy a környéken nem tud esetleg AL300 alupálcával hegeszteni?
Egy apró kis alkatrészt kellene megjavítani.
https://www.szerszamok-webaruhaz.hu/tartalom/aluminium_forrasztas_javitas_hazilag

vadember

Nincs most Gravograph géped? Már vagy 50 darab sorakozhatna a polcodon ha elkészíted magadnak, amióta keresed ezt az alkatrészt.

000000000

arc börödet mi védi az erös uvtol a szemüvegnél?

x5izpkum

Van, 5db + 2 lézer, de a gépidő drága, ha forrasztással megoldható, akkor ezért nem fogom koptatni a drága gépeket. (+rajzot is kellene készíteni, ami megint sok idő, stb...) De ha te ezt olyan egyszerűen megoldod, (mintha forrasztás lenne)gyártsd le nekem. Van rá 2ezer Ft.

000000000

Nagy szilárdsági kötést ne várjál etöl a megoldástól amilyen jónak látszik olyan fika is! Kemény forrasztási kötési szilárdsághoz nem sok köze van![#eplus2]

ywathzay

Látod épp ezért nem találsz rá vállalkozó kedvű személyt a fórumon! A saját időd/ gépidőd még saját magadnak is megfizethetetlen, egyre nagyobb az esély, hogy ezt neked senki nem hegeszti meg, mégsem gyártod le, mert nem éri meg! De mástól megoldást vársz 2 ezerért.
Tudok adni forrasztópálcát 2000ft/db. Kísérletezhetsz vele kedvedre, ha nagyon akarod holnapra Debrecenben lesz, de érte kell menned házhoz, és előre kérem az árát.

PSoft

Hagyd a fenébe...

Csak talál ott Debrecenbe egy "Józsibácsit", aki rosszé-hugyé megkalapálja Neki okosba.[#nyes]

jani300

Remélem nem talál ...
Nem akartam ebbe beleszólni , de azért elképesztő .

PSoft

Persze hogy nem talál!

Én mondjuk a helyébe, -az eddigi megnyilatkozásait olvasva- elvből se keresnék "ócsójánost".(itt meg főleg nem!)

Nem tudom, de...
Szerintem, valami filléres illatosítóval kezeli a sz..t is, hogy ehető legyen.