Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Akkor azok képesek megvédeni magukat ?
Ha nagyon nyomja a jóember nem ég le ?
Mivel elektronika vezérli a lehetőség szerintem adott lenne.

vadember

Ki az a hülye, aki annyira nyomja a sarokcsiszolót, hogy leégjen?

jani300

Nem is gondolnád mennyi van .
Ma is lefoglaltam egyet a lomisoktól , egész újszerű ,de a forgórésznek annyi .
Ferm van még egy abban a kopott szénkefe miatt szétégett a kefetartó ,átrakom a forgórészt a fejjel , és lehet lesz tartalék  .

fisrcxuk3

Látom akkus  sarokcsiszoló a téma ,hátha...
Nekem makita van, 3 ah -s akkuval (bga 452). Hát  elég korlátozott a vágás teljesítménye. Kaptam ajándékba 5 ah-s akkut,  de egy pecek miatt nem tolható rá fel. (ahhoz ujabb gépet kellene vennem).
Ez csak reklám fogás ? vagy majd füst jeleket ad a gép a nagyobb akksitól? A beépitett védelem nem védi meg?

fisrcxuk3

Ja,a pecek lefaragása után, mi történhet?

ajpwg6jrn

Akkus sarokcsiszoló témához.
Minden új Makita szerszám lassan a Parkside szintjét képviseli szerintem, így arról nem is írnék többet.
Milwaukee-éknak is vannak hülyeségeik, de az összes gépük tartalmaz akkumulátor és gépvédelmet.
Én a csavarbehajtómat ma 42-os furatokkal kínáltam zártszelvényben, úgy hogy 2 oldalról 2 lábbal fogtam plusz kézzel. Párszor amikor beleharapott az anyagba, akkor magával tekert, de a védelem megfogta a gépet pár 100msec után.
Szóval jó az a védelem. (Igazából sarokcsizolót nem szoktam soha túlterhelni, lefojtani, így nem tudom, de nagy valószínűséggel az is kikapcsolja a hajtást.)

ajpwg6jrn

Szerintem a gépek "leégetése" 2 féle elven következik be.
1. Irreálisan túlterhelik a gépet.
2. Tűző napon hagyják a gépet és/vagy folyamatosan használják,  emiatt szépen lassan túlmelegszik és ekkor nem hagyják visszahűlni, hanem addig csinálják, amíg az füstjeleket nem ereget.
Én is nyúzom a gépeimet, de ha túlterhelem, akkor csak szakaszosan használom. (Amíg pihen a gép, addig mást csinálok.)

ajpwg6jrn

Egy nagy hibát elkövettek amúgy milwaukee-ék.
A hülye korongrögzítő kulcs és maga a korong rögzítő gyűrűk nem kompatibilisek semmivel.
(Van 2 bosch, 1 db hanseatic, 1 db graphite sarokcsiszolóm és mindegyik kompatibilis egymással, most milwaukee-ék miatt kell mellette plusz egy kulcsot tartani.) Ez aztán az üzletpolitika.

sastas

Kicsit gyorsabban döntöttem, Robi kontaktján át.
Syrius féle Tiger 201 DC Pulse
Egy automata Chrome pajzs,
Egy 240A-es munkakábel,
Reduktor
És így 200 magassága.

Palack kell még és mehet a buli. Palackra várok még ötleteket :)

sastas

Miket beszélek... Spider 201...

sastas

Dolgoztam pár évet kéziszerszámgyárban, vannak érdekes dolgok... :)

Ha rátolod, valószinüleg semmi gondod nem lesz, csak nehezebb a gép. Ha szemetek Makitáék, akkor letilt az elektronika. Ilyet a Bosch-nál nem tapasztaltam, ott fordítva volt, voltak olyan gépek amikre csak nagy(5+) Ah akkuk mentek fel, mert azok tudtak megfelelő indítóáramot leadni(21700 as cellák) a kisebbek(18650) már erre nem volt képes. De az elektronika letilt, hogyha valami gebasz van. Ha azt nem mókolod meg, akkor igazából biztonságban vagy. A feszültségszintre figyelj(14,4 vs 18).

Itt szeretném megjegyezni, hogy marketingesedünk, ezért gondolom aki ezeket figyelgeti, már észrevette, hogy az összes gyártó kezdi átcímkézni a gépeket, mégpedig úgy, hogy a 10,8 ból 12, a 14,4 ből 16, a 18 ból meg 20 vagy 21 V lesz. Na ez itt a marketing, hogy minél nagyobb szám legyen beírva.

@Antal Gábor: Direkt BLDC-t nem tudsz alkalmazni, mert nehezebb és jóval nagyobb lenne, mint egy BLDC+3-4  fokozat bolygómű. Főleg, hogy a bolygómű első/másokdik fokozata általában fémszinterezett műanyag. Így kényelmetlen a vevőnek, és az a minimális visítás meg belefér.

ANTAL GÁBOR

Kár hogy nem olvasol a sorok közt . Jani 300 célzott valamire amit én megértettem  és arra válaszoltam . ( Vannak emberek akiknél nem számítana ha a flex nehezebb lenne csak működjön akkuról és abs csendes legyen! )Az is jó lenne ha egy lámpát is beleépítenének hogy éjjel is lehessen flexelni vele .  Én egy lehetőséget ajánlottam .....

remrendes

Nekem csak a roman es a kinai gyartasu Makita cuccokkal volt gondom.

jani300

[#eljen]
De így részletezve már én is kezdek furcsán nézni magamra :)
Viccnek szántam .
De az akkus megoldás az eredeti felhasználási módban is előnyös , már látom .
A rendszeres kábeltörések , vezeték gubancok elmaradhatnak .
Ha még a kefekopást is kiküszöbölik , tényleg csak a port és a hangot kell már megoldani hogy barátságos , szomszédbarát kisgép lehessen belőle .

vadember

"Minden új Makita szerszám lassan a Parkside szintjét képviseli szerintem, így arról nem is írnék többet."

Ezt milyen tapasztalatból írhatod vajon?
Nálunk van akkus Makita és Hilti sarokcsiszoló, ütvecsavarozó és fúrógép bőven. Mindegyikből van legalább 20-25 darab. A Makiták kb. tíz a Hiltik kb. öt éve üzemelnek. Nincs olyan nap, hogy ne használnánk őket. Soha sem romlott még el egyik sem. Csak az akkukat kell cserélni.

A Makita töltőkből romlott el eddig három.