Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nincs automata pajzsom...annyira sose vágytam rá, hogy a piacra fussak érte.:)
Abba, nem süt bele hátulról a nap?[#nemtudom]

ra8nsmk6w

Valahogy igy szoktam én is a hosszú pálcát csillapitani kesztyüvel.
Régebben egy kivénhedt fakanalat használtam támasztékként. Igy nem kell félbevagdalni a pálcákat amire amúgy néha szükség is van.

fpd0kbd4

Ja-ja! Előtte való nap no alkohol, no cigány pina, és nem remeg a kéz. Minden más gyakorlat  a rutintalanságot tükrözi (itt fogom, ott fogom kesztyűvel) A hosszabb elektródát három felé vágom? Gyakorolni kell! Ha nem akarunk leragadni egy nevetséges szinten!

zozo

No, ez a "szabad balkéz" ez tényleg baromi sokat dob az automata pajzs javára...

Utálom, amikor 3 pillanatszorító,  nagykalapácsos támasztás  kell, hogy az ember odapöttyintsen egy heftet. (tudom, van mágnes is)

Volt, hogy inkább elfordítottam a fejem, bal kézzel odafogtam a vasdarabot, a pálcával irányba álltam, és saccra a sarokba egy "csipetés". Ha elmozdult, akkor flex, aztán újra :)  Egy idő után ez is jól megy :)

De! -meggyőztetek. Szóval akkor milyen olcsóbb de használható automata pajzsot javasolnátok?

B.Zoltán

Nekem van egy csicsás színes kinai, nem az üvege színes, hanem a pajzs.[#wilting]
Cserélhető elemes, és folyamatosan állítható (potméteres),  az érzékenysége (sensitivity) és a késleltetése (delay), és a szűrő 4-13-ig.
Két érzékelője van elől.
Licittel vetem 7000 Ft-ér.
Awizni is tudok vele, mert beállítom a két potméterrel, hogy ne villogjon be rögtön, ha nem éri a fény egy kis ideig.

Szerintem, ha tudod állítani ezeket a paramétereket nem tudsz nagyon mellényúlni.
Én a most vennék sem adnák 10-12 ezertől többet érte.
Sokáig hegesztettem egy átalakított fejpajzzsal, amibe csak a szűrőt vettem az Ebayon 3 ezer forintért.

B.Zoltán

fpd0kbd4

Ezt vagy rosszul következtetted,vagy becsapott a szaki. Az elektródát akkor szokták meghajlítani,megívelmi ha  valamilyen akadály  miatt nem lehet egyenes elektródával megfelelő szögben hozzáférni a készítendő varrathoz.

svejk

No meg a hajlított elektródával csak tisztán csuklófordítással végig tudja tartani az adott pálca állást, a karját elég a varrat irányába mozgatni.
Nekem legalább is ezzel magyarázta a köztiszteletben álló kazánkovács kollégánk a hajlítási műveletet.

remrendes

En BLM Real Colort vennek most.

zozo

Köszi mindkettőtöknek. Az a "sazs madór"-os nagyon menő :)
Ezt meg is rendelem.

sufnituning

Eladom pótsisakomat keveset használt 5.000 ft-ért. 2 szenzoros védőfóliák vannak hozzá pluszban. (ha megtalálom[#kacsint])

Ez a kép nem az én sisakomról készült, de ugyanez.

B.Zoltán

Jó tanácsként írom, ha cserélhető elemes akartok, akkor vagy fénykép legyen róla, vagy  "Replaceable batteries" a szövegbe legyen benne.
Ha az van, hogy batery life ..... hours, akkor valószínűleg nem cserélhető elemes, hiába külsőre egyformák.
Bár a nem cserélhető elemesek is nagyon sokáig üzemelnek.

AlbertR

Tisztelt Urak!
Keresek új 2x7-9m hosszú 25-35mm2 gumi szigetelésű
1 eres réz hegesztő kábelt.
Ha van valakinek eladó kérem írjon Priv. üzenetben.
Köszönöm!
Üdv: Albert

sasi

Megmutatom, mi az, ami nem hagy unatkozni[#nevetes1] [#smile]

designr