Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Aki nem látott még ilyen pózt annak nehéz elképzelni hogyan tekergesse magéra a tömlőt.(nem találok ilyen képet) Megpróbálom leírni: bal hónaj alatt bejön a tömlő, föl a nyakba,jobb váll fölött lemegy jobb hónaj alá egy félkörben,(kezelhető kényelmes hosszban) jobb kézben a vágópuska. Bízok benne,hogy valamennyire érthető.

PSoft

Világos!

Ez ugyanaz, mint a "sövényvágó" póz.[#kacsint]

sufnituning

Ne mondjál már ilyeneket neki, mert holnap felgyújtja magát!
Érdekes én kisebb nagyobb megszakításokkal hegesztettem kb 30 évet lánggal és egyszer sem sikerült felgyújtanom a tömlőt, Egyszerűen nem hiszem el, hogy veszélyes dolgokkal szaktudás nélkül játszadoznak egyesek.Aztán vagy sikerül, vagy nem.[#nemtudom]
Na én lépek is tovább, mert ilyen baromságokra nincs időm.

PSoft

IdézA kérdés tobvábbra is az, hogyan kell a tömlőket elhelyezni, hogy a forró salak ne égesse ki.

Úgy látom, Te magad...meg is válaszoltad a kérdést.

jani300

Nem vicceltem .
Szokás nyakba akasztani az ívhegesztésnél is a munkakábelt .
Mondjuk létráról dolgozol , komolyabb keresztmetszetű kábel súlyát igen fárasztó huzamosabb ideig kézben tartani .

fn47xk7ei

fn47xk7ei

Dobd ki azt a tömlőt. SYrius= gagyi kínai. Vegyél normális ipari tömlőt. [#integet2]

fn47xk7ei

Csak aztán nehogy azt olvassuk egy hírekben: Egy hobbi hegesztő baleset ért, a nyaká rá tekeredett hegesztő tömlő okozta a halálát! [#rinya] Nem kell azt annyira túlvariálni. Én a bal kezemmel szoktam fogni a tömlőt a jobb kezemmel a vágópuskát és ennyi. A bal kézzel egy mozdulattal mindig a megfelelő helyre tudom tenni tömlőt, ez egy másodperc.

jani300

Jóvan !
Lehet ketten is csinálni :)
Ne cseszegessétek .

s7manbs8

Tegnap majdnem kőmíves bak hegesztésbe fogtunk, de aztán mégse, valami eladót nem tudtok jó pénzért ? Hazsnált is jó , lényeg hogy olcsó legyen. :)

fpd0kbd4

Ebből arra következtetésre jutok, hogy nem "Toldi" puskád van, a jobb kezed viszont olyan mint  Toldi Miklósé.[#kacsint]

fn47xk7ei

Nem, nem. [#ejnye1] Kezem neve: "Satu"... volt. Ma már nemet váltott és a Marok Marcsa nevet vette fel.[#nevetes1]

fn47xk7ei

[#ejnye1] Én ugyan nem cseszegettem senkit! Nem teccik tudni olvasni! ( No most csesztelek le, téged! ) [#integet2]

fn47xk7ei

Ezt a hozzászólásomat viszont tessék komolyan venni. Jól ismerem a "terméket".

svejk

Látott, vagy esetleg dolgozott már valaki ilyen játák CO2 hegesztővel?

Most hozott egy ilyet a haverom, be kellene üzemelnem.