Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

PSoft

Azt, én is tudom![#smile]

De most, vonatkoztass el a fizikától.

IdézLehet hogy a kábel nem réz, hanem vezetővel befuttatott alu?

Erre volt a szösszenetem.[#wave]

fn47xk7ei

fn47xk7ei

"Ki kellene próbálni már egy ilyen csodát ."... Sokan megveszik ezt a csodát mert igen nagy "találmány" volt a kínaiaktól, hogy bármit rá lehet írni egy készülékre. Rengeteg csodaváró ember van és ezekre van alapozva a piac: NASA technológia a normál termék ár tizedéért![#wow3]Ezeket az embereket meg kell hagyni a hitükben mert ... nem is folytatom mert megsértenék jó pár embert.

Rabb Ferenc

Ha már réz és vezető...

Volt egy régi munkahelyemen egy Réz vezetéknevű kollégám. Valamiért nem örvendett nagy népszerűségnek a fejlesztők körében. Ezért aztán egy napon valaki kiragasztott az osztályvezetői  iroda ajtajára (ahol név és beosztás is szerepelt) egy méretes feliratot, miszerint - Nem minden Réz jó vezető!

Nem volt ott sokáig, de ahhoz elég ideig, hogy egy hétig rajta röhögjön az egész fejlesztési igazgatóság.

J-Steel

Pongyola megfogalmazásom figyelő fülekre talált.
Alu kábelre gondoltam, aminek a felületét rézzel vonták be, hogy azért úgy tűnjön minta. De tőlem lehet acélsodrony is, ami rezezve, vagy ezüstözve van.

PSoft

IdézPongyola megfogalmazásom figyelő fülekre talált.

Kettőre is.[#vigyor2]

000000000

CCA (Copper Clad Aluminum)

sufnituning

jani300

Nagy keservesen kiszenvedtem két küszöbfogót .
A másik kettőhöz is megvan az anyag .
Az lenne a kérdés hogy a satupofához hasonló szorítópofáit ha megcsinálom kopott reszelőből ,flexel bebordázva , az mekkora marhaság . 90x18x10(6) lenne a mérete .
Heftekkel rögzítve .
Ha előkerül a kis gyalu , akár csinálok pofásabbakat is rugóacélból edzve ,megeresztve , de beleuntam most ,ha beválik reszelőből , lehet örökös lesz .

fn47xk7ei

A reszelő olcsó ("ingyé" van)és jó alapanyag. Én gyakran készítettem a nagyobb, 400-as reszelőkből lapos vésőt és keményen agyusztálom a kétkilós kalapáccsal betonba, bírja. Szóval takarékos megoldásnak tökéletes.[#eljen]

jani300

400 as reszelőre gondoltam én is ,és az már hőkezelt nem kell tökörészni vele .
Vésőként meghagytad az eredeti hőkezelését ?

jani300

Persze a rúgólapnak is csak 130 most éppen kilója , de avval még sok macera van .
Lágyítani , egyengetni ,utána hőkezelni .
Láttam én kasznist aki 70 ezerért rendelt Ausztriából ilyenhez anyagot ,de hát annyival csak nem jobb az sem .
A teteje a szorító testeknek nálam is szívós mangánacél .
Lv. 14
A piros alapozó színű .

zozo

Csinálj próbahegesztést, mert könnyen lehet, hogy megreped a reszelő anyaga hűlés közben. Fúrásvédelemnek hegesztettem egyszer be reszelőt, vagy 6-szor végigmentem a szélén, mert mindig elvált valahol az anyagtól. Igaz a vaslemez is valami szívós fajta volt, nem volt könnyű fúrni.

jani300

Köszi ! Csak heftelni akarom , ha szorítva van alakzáró úgyis .
Hegesztés után bordázom , sokat nem vesztek ha nem lesz jó .
Esetleg meg kellene kicsit jobban ereszteni hegesztés előtt ? .
Amit meg fúrásvédeni kívánsz ,úgyis hátulról támadja akinek kis esze van :) Persze le kell dűbelezni , fal mellé .

fn47xk7ei

"Esetleg meg kellene kicsit jobban ereszteni hegesztés előtt ? ."... de főleg hegesztés után kellene feszültség mentesíteni mert van wolfram tartalma is az acélnak.