Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Hát annyit tudok ez ügyben tenni hogy savállóval vagy bázikussal pötyögöm be . [#nemtudom]

jani300

Gyorsacél kést régebben hegesztettem késszárhoz , kis darabokat ,avval nem volt gond .

jani300

No ,már meg is van a donor .
Csak megemlítettem mit szeretnék és már nyújtották is :)
A ráspolyt én túrtam .
Megpróbálom mi lesz belőle .

jani300

Felhegesztettem a reszelőből vágott darabokat .http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/05242_Bohler-FOX-SAS-2-elektroda-2-5x300mm-1-0kg
Ilyen pálcával azért evvel mert ez van .
2,5 ös a pálcaátmérő , a link lehet vastagabb ,csak az összetétel miatt tettem be .
Szerintem hibátlan lett .
Remélem reggelre nem esik le :)

fn47xk7ei

Ha feszültségmentesítetted valamennyire akkor holnap elsőnek adjál neki a kétkilós kalapáccsal, amennyiben nem reped meg a hegesztés akkor a célnak biztosan jó lesz.

jani300

Hány fokon gondolod a feszültség mentesítést ?
Egyébként csak négy pofát adott ki a 400 as reszelő , az eleje már minden irányban szűkül .
Egy érdekesség . Találtam egy hasonló méretű ráspolyt is . De az semmire sem jó már .
Annak már az eredeti hőkezelése is rossz volt .
Több mint fél keresztmetszetben be volt repedezve , látszott a törésnyomon hogy rozsdás volt belül .
Csak rákoppintottam egyet és tört .

jani300

De bevallom töredelmesen ,hogy szinte dupla árammal hegesztettem ,és nem hűtöttem az anyagot .
Átmelegedett az egész .
A megeresztési hőmérséklet fölé gondolom nincsen értelme menni mert akkor edzheteném újra együtt .
A reszelő nyelén látszik középen osztósík szerűség ,kíváncsi lettem most hogy az hogyan készülhetett .

fn47xk7ei

Azért valamennyire próbáld lánggal a hegesztést megmelegíteni és igen, jó lenne ha a pofák nem lágyulnának ki ergo nem kell túlzásba esni. Pontos hőmérsékletet úgy sem tudsz sem mérni, majd a gyakorlatban kiderül mi is lesz a végeredmény. (Azért halkan megjegyzem mert itt, ezen esetre nem erre ajánlott - homogén szerszámacélnál a hegesztés utáni feszültség mentesítésnél 530-550 fokig is elmentünk.[#kuss])

jani300

Ezt nem igazán értem ám .
Hová kéne ütnöm a kalapáccsal ?
A pofát nem fogom ütni .
A talpra ma még hegesztettem , és azt egyengettem is rendesen püfölve ,ettől nem estek le a pofák .
Jók lesznek ,de egy csomó időm elmegy rá .

jani300

Cr 17-20 , Ni 11-14  , Mo 2-2,8 , Cb 0,5-0,7 százalékban értendő .
Ez valami felrakó elektróda lehet ? Elhagytam a doboz végét ,ez külön papíron van ...

sufnituning

PSoft

"Cb  kolumbium (régi név, mai hivatalos elnevezése nióbium: Nb)"

jani300

Megvan a papírja .
Régi Arcos E318-16  lehet , de nem találom a neten .

jani300

Azt hittem Cobalt .
Akkor mire jó ez a columbium ?

jani300

Köszi , megtaláltam ,jól jön majd ha rakétát kell hegesztenem :)