Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Ez nem is hegesztő!
Ez egy törött fülű Sokol rádió, vérnyomásmérővel és túlélő palackkal.[#vigyor2]

fn47xk7ei

Látni még nem láttam pontosan ilyen gépezetet, sőt hasonló ennyire egyszerű kétfokozatú kapcsolósat sem. De gondolom emiatt beüzemelni sem lesz bonyolult. Inkább készülj fel arra , hogy külön segéd trafót kell majd beszerelned mert a huzaltolás sebessége ingadozni fog mivel a főtrafóra szokták egyszerűen rákötni az előtoló elektronika tápfeszültségét.

fn47xk7ei

svejk

Bekapcsoltam.
Hiányzik a gázterelője.
Az előtolóban valami fogaskerék le van darálva mert hol, megy hol nem és furcsa hangok jönnek belőle.
Ami érdekes, hogy a fesz állandóan kint van a pisztolyon.

Vajon lehet ilyen kis palackot töltetni, vagy kapni ilyet eldobósban?

Félre raktam, jövő héten belekukkantok.

fn47xk7ei

A baj az, hogy mire használhatóvá teszed a gépet addig annyit kellene rákölteni amennyiért már egy használhatót is vehettél volna. Akkor indulásnak kel bele egy 24 V-os mágneskapcsoló, egy elfogadható előtoló, pár darab kondenzátor,egy kis segéd transzformátor, egy elfogadható működésű előtoló vezérlő, és akkor talán lehet vele hegeszteni. Nem véletlenül ajándékozzák el ezeket a gépeket. Olcsón megveszik de hozzáértés nélkül használhatatlanok. Neked egyszerűbb a helyzet mert értesz az elektronikához és egyszerű ötletekkel olcsón használhatóvá tudod varázsolni. A palack ügyben nem tudok segíteni mert én hivatalosan veszem a gázt ill. cserélem a palackokat. Valószínűleg létezik kis méretben akár eldobható is csak én nem foglalkozom ezekkel így nem tudok róluk.

000000000

Ó havernak szodagép patronal ment 30dkg co méretű töltetes (tescoba) cserélték... gép trafós volt hozzá ez komolyabb amit linkelté..[#rolleyes]

B.Zoltán

2Kg-os CO2 tűzoltópalack.
Igaz, hogy lent van a cső az alján, ezért fejtetőre fordítva használják, de nekem nem kellett, mert én kevés gázzal hegesztek.
Hideg volt de nem fagyott el.
A töltéshez ismeretség kell valószínűleg, én majd a 10kg-osból engedek bele, ha elfogy.

jani300

Nekem is van szinte ugyanez más névvel .
Porbeles huzalhoz van ez inkább .
5 ért átvettem a havertól de már szabadulnék tőle :)
És tényleg nem kapcsolja trafót a pisztolygomb ...
Mágnesszelep sincsen benne .
Gondoltam tartaléknak , de már a tartalék is sokkal jobb ennél .
Izé  esetleg még egy  :)   De le van lakva az is eléggé ,de a huzal előtolása megy .
Fénykép nem lesz mert éppen csak kilátszik most :)

jani300

Merülőcsöves palacktól a reduktor megy tönkre .
A tűzoltópalackot simán megtöltik , én kivettem egy hétkilósból a merülő csövet . Szólni kell viszont a töltőnek hogy át van alakítva .

B.Zoltán

Ami kifogott abból kiszedtem a merülőcsövet én is.
Szerencsére keveset használtam ezt a palackot még.
A folyékony co2 bemegy a reduktorba és attól megy tönkre?

Lehet,hogy csinálok a palack és a reduktor közé egy párologtató közdarabot, vagy fejtetőn használom.

jani300

Igen ,szerintem a folyékony co belemegy lefagy utána nincsen már szabályozás és elkezd tágulni nőni a nyomás .
Elsőre elcsesztem így egy reduktort .

sufnituning

Egy igazi hegesztő.

fn47xk7ei

sasi

Talán félreértette a WPS-t? [#nyes]

sufnituning

Végül is az nincs leírva a WPS-ben, hogy milyen testtartással kell hegeszteni.[#nemtudom]