Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

"Ha tudnának 300 ampert akkor nem bírná a 230 as hálózat ."...ezért nem is gyártanak egyfázisú 300A-es inverteres hegesztőgépet.

fn47xk7ei

No az itt látható a hegesztési varratok is "hurkapálcával" készültek.[#csodalk]

zozo

...és még fel is teszi közszemlére :)  Szerencsétlen csapágyak abban az oválisra/tojásformára vetemedett házban...gagyi a köbön.

jani300

Megcsinálta , had örüljön neki .
Most nincs kedvem senkit bántani ,na .

sasi

Ha ilyet látok, kezdem azt hinni, hogy én tudok hegeszteni..... pedig nem! [#nyes].

jani300

Ma vettem egy Herkules 150 es co hegesztőt .
Már én sem tudom minek :(
Belenéztem ,csak azt nem néztem van e mágnesszelepe ...
Vagy elektronikusan kapcsol vagy sehogy ....
Majd még szétszedem ,egyszer .

frob

sziasztok

gondolkodom, hogy lecserélem az awi hegedálót, egy kicsit többet tudóra, mondjuk amivel már alut is tudok összeereszteni

tudtok ajánlani bevált típust , lehetőleg nem ökör áron, 200-300e max, de ha olcsóbb is tudja az sem baj, nem folyamatos üzemre kell, néha kell varrni 20-30cm varratot és ennyi..

mondjuk ezek közül valamelyik?
http://hegesztestechnika.net/spl/615162/Jasic-TIG-AC-DC-egyen-es-valtoaramu-hegesztogepek

előre is köszi

remrendes

Ez a legmegbizhatobb kinai marka, nehez vele melle loni.

frob

J-Steel

Ma belebotlottam egy ajánlatba lásd kép lent.
Az ember ilyenkor mindig arra gondol, hogy mi benne az átverés?
Aztán persze lehet, hogy a régen (10 éve) 60E Ft-os inverteres hegesztők ma már leolcsósodtak, mert célgépekkel gyártják őket, amik ontják magukból nagy mennyiségben. Kialakult a technológia, nem kell hozzá sok anyag, a súlyuk pehelykönnyű.
 Konténerekkel érkeznek meg hajókkal, és nem győzik eladni az áruk alacsonysága és a kereslet miatt.
 Azt is el tudom képzelni, hogy a kereskedő árrése még így is 50%.

Lehet hogy a kábel nem réz, hanem vezetővel befuttatott alu?

jani300

[#t248p1326#]

Ki kellene próbálni már egy ilyen csodát .
Egyenáramú lakatfogó , 5 ös bevont elektróda ...
De gondolom nincsen rá lehetőség ,csak utólag .

jani300

Lehet hogy a kábel nem réz, hanem vezetővel befuttatott alu?

Ezt egyébként egészen jól megfogalmaztad :)  [#conf]
Értem én hogy mire gondoltál , de akkor is ...

PSoft

Ezt, én is nehezen raktam össze, de annyi minden változik...ki tudja hogy mérnökölnek mostanság a szakmában.

ajpwg6jrn

20e Ft körül már egész jó Iweld inverteres gépeket kapsz.
Szóval én nem is gondolkodnék ilyenben.

fn47xk7ei

A fizikát nem lehet "megmérnökölni"!