Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

svejk

Jártában-keltében esetleg nem találkozott valaki ilyen kezelőfelülettel rendelkező hegesztőgép vezérlővel?

Sajnos semmi más típusszám nem található a vezérlőszekrényen/gépen.

Nagy segítség lenne ha valaki össze tudna hozni egy ilyennel, mert az itt levőnek elveszett a PLC tartalma. :(

J-Steel

Sárgaréz szerelvényeket vörösréz csővel összeforrasztani kemény vagy lágyforrasztással lehet?
 Aki csinálta már, milyen márkanevű anyagokat használ?

Csuhás

Elmész egy vízvezetékszerelő boltba, és kapsz forrasztózsírt és lágyforrasz anyagot is. Egyébként a legkönnyebb forrasztási feladat, a kapilláris hatás remekül beszívja a forraszt, precízen szépen lehet ezekkel dolgozni.

Rabb Ferenc

J-Steel

A google hazudik. Ellenőriztetlen tartalom hegyek.
Én szavahihető embereknek akarok hinni.

Rabb Ferenc

Hát ez szomorú, hogy már nem csak a politikusok hazudnak. Akkor én nagyon elcsesztem pár éve a lakásfelújításnál a fűtés és vízszerelést.

Pedig nagyon könnyen és gyorsan ment - és tökéletes lett. Na most már mindegy, marad így!

zozo

Azért tedd hozzá, hogy beszippantja az ónt, amennyiben  a lányt melegíted. Mint az életben [#kacsint]

jani300

Szerinted másképpen kellene csinálni mint a vörösréz idomokkal készülő csőkötések ?
Szerintem egy a technológiája .
Ugyanis pl a radiátor kötésekhez való menetes idomok is sárgarézből vannak , az is lágyforrasztással készül .
A kenőcs már önmagában is ón tartalmú .
Mi a gondod vele ?

Bicska

Egyik barátom KPfűtésszerelő. Pár éve valami közintézményben az volt nekik az utasítás, hogy minden réz szerelvény keményforrasztva legyen. No, ezen felbuzdulva, nem hazudok, ha azt a tanácsot adom J-Steelnek, hogy "nyugodtan keményforrassz mindent!" :D [#vigyor2]

J-Steel

https://m.youtube.com/watch?v=9haNXhCLrQs

Ez a video megkevert. Nem tudom, hogy itt most lágy vagy keményforraszt, csak azt vettem észre, hogy sokáig melegít, és hogy a réz már nagyon sötétre szineződik.

J-Steel

svager

jani300

Általánosságban kérdeztél . Lehet mindkettővel .
A csőben áramló közeg anyaga ,nyomása lehet a döntő .
Direkt tesztelted a népet ?   :)
Az utolsó videód végén azért mindha írná hogy klíma .

fn47xk7ei

"Direkt tesztelted a népet ?   :)"...és nem először![#nevetes1]

Csuhás

Nem tudom ezekhez a szerelvényekhez kell-e keményforrasztás? A jól kivitelezett lágyforrasztás, ezeken az anyagokon, ekkora felületen, ilyen rétegvastagságban kb olyan erős lehet mint maga a cső.