Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

frob

raktam bele vagy 20e uF-ot jobb is lett tőle pedig 3F  ról jár a gép, egyébként nézegettem fázisjavító kondikat, hát nem egy olcsó dolog, de be fogok szerezni párat...

szf

van fázisjavító kondim....

fn47xk7ei

Top Secret!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Csak leskicceltem mert rajzom nincs róla! Csak kísérletező kedvűeknek! R1=1,5 ohm (sárgarézből tekert huzal ellenállás).

fn47xk7ei

A nagyobb áram csak ajánlat. Előtte az alaphibákat zárd ki. A spirálnak tisztának kell lenni, görgők, áramátadó,elektronika,stb.Viszont egy jó huzaltoló az nagyon jó dolog, nem tudom neked milyen is van.

fn47xk7ei

3 fázisú gép egyenirányítója után ne tegyél kondenzátort mert "átver"!

jani300

Ugye van 400 voltos egyfázisú is , nem tudjuk milyen gépe van . (két fázisról megy az ok ,de egyfázisúnak tekintendő attól még)
A háromfázisú , középmegcsapolású szekunder tekercsűnél jobbat nem is kívánhatna az ember ... :)
Csak megjegyeztem , nem oktatás akar lenni ...

fn47xk7ei

Van, de én 3 FÁZISÚT írtam!

frob

3F ú gépeim vannak , egy 180A és egy 250A-os
mindkettőnél hasonlóan fröcsög a cucc...

közben annyit tettem hogy kattintottam egyet mindegyiken, meg adtam neki még egy kis gázt és most jobb

egyébként miért ne tegyek kondit a kimenetre, amikor ráraktam látványos volt a javulás, mondjuk az is lehet hogy már kinyúvadtak, végül is elég komoly terhelés amit kapnak ilyen üzemben...

J-Steel

4 mm anyagvastagság felett lehet bevonatos ívhegesztö pálcát A(mma) használni. A pálcásnál az beolvadási mélység egész jó, ha azonos az anyagvastagság.

Vastag anyagoknál gázos előmelegítés jót tesz. Annyira kell csak előmelegíteni, az anyagot, hogy az elégett propánból a fémen már ne csapódjon ki víz.

J-Steel

* 4 mm anyagvastagság felett lehet bevonatos ívhegesztö pálcát már jól lehet használni.

jani300

Igaz amit írsz .
De már a 2 es lemez is jól hegeszthető bevonatos elektródával is .

fn47xk7ei

Felesleges mind a primer mind a szekunder oldalon a kondenzátor mert nem oldja meg a problémáidat. Az egyik fázis javító azaz semmi köze magához a hegesztéshez a szekunder oldalon pedig teszel majd jó sok kondenzátort ... aztán mi is lesz a végeredmény? Szerintem te is tudod a választ. [#kacsint]Ahol látványos javulást okoz a kondenzátor ott a géppel (főtrafóval) van a baj.Az egyfázisú CO2 hegesztőhöz ajánlott a kondenzátor használata a szekunder oldalon. De felőlem azt csinálsz amit jónak látsz.

fpd0kbd4

Ezt a hozzászólást nem tudom miért "Dr.GodMan"-nek címezted.Szerintem ezen okosságok fölött áll szakmailag. Kíváncsi vagyok mit reagál rá! Véleményem szerint,"nesze semmi,fogd meg jól"

jani300

A primer oldali meddő teljesítmény kompenzálása , szembetűnő eredményt tud produkálni ,ami érezhető javulást mutat a gép teljesítményében .
Egyfázisnál , gyengébb keresztmetszetű vezetékkel szerelt hálózaton ez jól érezhető .
Nem a trafó tulajdonságait javítja , csak a hálózati vezetékek kisebb áramterhelése miatti feszültség emelkedés ,javítja végeredményként a trafó hegesztési karakterisztikáját .
Egy normálisan tervezett háromfázisú egyenirányítónak valóban nem kellene hogy szüksége legyen pufferkondikra , hegesztésnél .
De ez egy másik , megfelelő szakmai büszkeséggel megáldott tervezők világában volt csak divat .
Azt nem nevezném mérnöknek aki beadja a derekát a profit istenének ,és hulladékot tervez !

jani300

A lánghegesztésnél létezik jobbra hegesztés és balra hegesztés .  Tanították régen mik az előnyei hátrányai egyiknek , másiknak .
A co ról nem tanultam semmit iskolában .
Na ez most úgy látom co hegesztésnél is megvan , de az előnyök  hátrányok úgy látom fordítva magyarázódnak .
Erről találtál valami irodalmat ?