Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Persze egyik lényeges eleme a hegesztőnek a fojtó és sok múlik rajta azaz nagyon jó ha hangolható azaz nem csak megcsapolások vannak rajta. Egyik szabálya a fojtó készítésének, hogy lehetőleg két sor tekercsrétegnél ne legyen több rajta. Jól érje a hűtőlevegő mert ugye sok hő is keletkezik benne nagy áramoknál.Én szeretem az ipari gépekből bontott elemeket mert kényelmesebb mint elkészíteni újból. Ezt például egy Kemppi 450 A-es gépből bontottam de sajnos csak egy megcsapolás van rajta.

fn47xk7ei

Most nézem a fényképet, nem egy hanem kettő megcsapolás van a fojtón.

g89ketty

Egy-két induktivitás értéket kérnénk a sok szép képhez. Kössz!

fn47xk7ei

No az nem fog menni mert nincs induktivitás mérőm.[#nemtudom]

g89ketty

Hozz el egyet fehérvárra és megtudjuk![#integet2]

fn47xk7ei

Messze van az nekem.[#szomoru1]

g89ketty

Nem kell építeni, 4000 alatt kapható ami mindent mér.[#integet2]

Csuhás

Így van, én egy liion aksis változatot vettem, kényelmes mobilis, és kielégítő pontosságú. Egyedül a befogó textool foglalat mellé raktam egy kis nyáklapot amire rászorítva kényelmesen mérhetők az smd eszközök is. LCR tester

000000000

Ekkora induktivitást mivel mérsz meg?
Hány ezer H lessz ?[#vigyor]

fn47xk7ei

Nekem ilyen teszterem van de meg sem próbáltam rátenni ekkora tekercsre.

ajpwg6jrn

Nem lesz az olyan nagy induktivitás. Attól hogy nagy az üzemi árama. Az induktivitás tudtommal főleg a vasmag permittivitásától (AL érték) és a menetszámtól függ. Elvileg még könnyedén ki is lehetne számolni, ha nagyjából ismerjük a vas összetételét (permittivitás abból megsaccolható).

pbalazs

Én áramkorlátos tápot és egy szkópot használnék, és az áram felfutási meredekségéből kiszámolnám.

g89ketty

Én is vettem, annak ellenére, hogy mindent tudok külön mérni.

mex

Szerintem simán megmérné. Nincs annak a fojtónak többezer Henry értéke. A képlet szerint: I= U/L*t
Vagyis a kialakuló áram értékét úgy kapjuk meg, ha a fojtóra kapcsolt feszültséget elosztjuk az induktivitás értékével, majd beszorozzuk az idővel.