Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Nincs ív, ez ellenállás hegesztés egyik fajtája.

sasi

Egy kis adalék a 783-as csaphegesztéshez: WPS és az elkészült munkadarab makroszkopikus képe (metszet, polírozva, maratva).

jani300

letölthető pdf
Találtam egy letölthető pdf et , CO hegesztésről .
Nekem mint kevés elméleti ismerettel rendelkezőnek a témában ,hasznosnak tűnik .
Már próbáltam picit firtatni a balra hegesztést a CO kapcsán ,de eddig választ nem kaptam .
Viszont a pdf ben még csak meg sem említik mint lehetséges pisztoly vezetést .
A lánghegesztésnél tisztában vagyok a miértekkel , cot nem tanultam .
Megpróbáltam a balra  hegesztést co val is működik , de vannak fenntartásaim , nem alkalmaznám kritikus minőségű varratokra .
Lehet butaságot írok , de így lehet tanulni .

fn47xk7ei

Meg is nézted ezt a "pdf"-et? Mert ez csaphegesztésre kuglizik.[#zavart2]

remrendes

remrendes

En viszont a langhegesztest nem tanultam, szoval osszehasonlitani nem tudom. A vedogazasnal ugy tanitottak, hogy lassam a hegesztendo feluletet, az olvadekot es az ivet. Az irany teljesen mindegy, sokszor van, hogy nemigen van valasztasod. A lenyeg, hogy haladasi iranyban alljon a pisztoly, szoval nem huzzuk, hanem toljuk.

jani300

Helyes pisztolytartás különböző varratpozícióknál:
Ez a címszó ahol az ábrák vannak .
Egyedül a lentről felfele történő sarokvarratnál mutat balra hegesztés szerű helyzetet . Gyakorlatilag szinte ugyanazt mint ahogy bevont elektródával kell hegeszteni .
Balra hegesztésnek azt tudom ,mikor a már meglévő varrat felől halad a pisztoly , a kész varrat irányában zár be kisebb szöget . Gyakorlatilag a varrat felszínt melegítve .
Lángnál így   nem biztosított a gyök megfelelő beolvadása , minősített hegesztés így nem készíthető .

jani300

Itt van infó a lánghegesztésről .
lánghegesztés
Jobban le van írva  mint én tudnám magyarázni .
A Co ról érdekelne hasonló ,eddig nem találtam .

csakyt

Sziasztok
 Egy tapasztaltól szeretnék kérdezni. Van egy FeMIG160.-as co hegesztőm, és ezzel, lehet-e aluminiumot hegeszteni?
 Hasonló a gépem, csak az enyém kék és a co kábel alul van és a bekapcsoló gomb meg felül

B.Zoltán

Nekem Alu hegesztésnél kellett balra hegeszteni, mert különben a varrat tiszta korom.
Ebben a videóban ha jól látom ő is balra hegeszt, és egyéb trükköt is bevett.

A magyar fordítást a fogaskerék ikonnal be kell állítani, mert azt nem rögzítette.

B.Zoltán

Én is hasonló géppel hegesztek alut, ha kell.
Csináltam egy orsópisztolyt (spool gun), akkor nem kell kínlódni az alu továbbítással, és sokkal kényelmesebb vele hegeszteni is.

Én 4043 0,8mm huzalt használok, az 5356-osba a magnézium könnyen begyullad , de azzal is lehet hegeszteni, csak kisebb áram kell neki.

Az alu hegesztéshez argon kell, azt biztos tudod.
Az előző linkelt videóban is spool gun pisztollyal hegeszt.

csakyt

Szia.
 Köszönöm a válaszod. Igen argon palackom van. Pont ezért gondoltam arra, hogy megpróbálkozok alut hegeszteni, de nem voltam benne biztos, hogy ezzel a géppel lehet. A munka kábelem is teflonos, így gondolom az is megfelelő hozzá

B.Zoltán

Érdemes előmelegíteni 180-200 fokra a nagyobb alukat főleg.
Így könnyebben és szebben lehet hegeszteni.

csakyt

Az előmelegítést mivel lehet a legegyszerűbben megoldani?