Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

g89ketty

mH-s tartomány lessz az. A különbözetet sőrben törlesztem fehérváron.[#pias]

g89ketty

Tedd rá nyugodtan, nincs szeme, nem ijed meg tőle. Várom az eredményt.[#integet2]

7hxfduv8s

Üdv Uraim
Van egy Co hegesztőm amiben haldoklik a mágneskapcsoló,nem mindig kapcsol ki.Érdemes-e szilárdtestrelére kicserélni vagy marad a nagy teljesítményű mágneskapcsoló?

s7manbs8

Milyen fajta van bennne ?

Ki lehet azt cseélni gondolom, ha van alkatrész hozzá való.

frob

hja vigyázni kell a feszültség adataira , na meg hogy induktív terhelést tudjon kapcsolni!
persze minden bizonnyal olcsóbb egy mágneskapcsoló :)
és mostanában már azok is elég jól optimalizátak, nem kajálnak annyit...

vjanos

Ponthegesztéshez értő olvtársak!
A Lonewolf által hirdetett kis trafók kb mire használhatóak a gyakorlatban?

"4V 50Hz kimenet - trafó kb. 160-200W-os, azaz 40-50A-re saccolom a hegesztő áramát. Bemenet 1x230V, 5A-es biztosítékkal védve"

Akkuhoz elég lehet? Vékonyabb drótot, 0.3-as lemezt össze tud sütni vajon?
Esetleg van aki már vett és beüzemelte?

[#t19p109614#]

Csuhás

Csak a kép alapján saccolva lemaradt egy nulla, szóval 500A körül lehet az áram. Szerintem tudja az akku pakkok szereléséhez szükséges áramot, ha nem rontod el hosszú vékony kivezetéssel.

jani300

Vastagnak tűnik a kábel ,de azt írja 5 A a primer oldali bizti .  Egyébként [#nemtudom]

zozo

Ahhoz meg kissé karcsúnak találnám a primer köri 5A biztit.

zozo

Te nyertél 11 másodperccel :)

Csuhás

Hmm 5A az tényleg elég karcsú. De mondjuk ha lomha a bizti akkor egy egy impulzus idejére leadhat mondjuk 800W körül, azaz cirka 200A lehet az áram. Akkura talán elég lehet, de erre már nem mernék fogadni.

jani300

Szerintem volt már fordítva is ... :)
Nézegettem kicsit az eredeti hirdetést .
Van kidobott kondis csavar felhegesztőm , ott 3000 A  van max nak írva és kb 25 ös lehet jó esetben a pisztoly kábele .
A fene érti néha ezeket .

Csuhás

A csavar hegesztő az ponthegesztő? Úgy képzeltem hogy az érint, elránt, ívet húz, visszalök ciklust végez hegesztéskor.

jani300

Az az igazság hogy nem tudom .
Kondikat  tölt azt süti rá .
A boncolósba raktam régebben képet , csak a kézi pisztolyról nem , de azt láttam a neten is .

jani300

4 A csaphegesztési eljárások Az MSZ EN ISO 4063:2011 Hegesztés és rokon eljárások. A hegesztési eljárások megnevezése és azonosító jelölésük című szabványban felsorolt csaphegesztési eljárások között egy ellenálláshegesztési, egy dörzshegesztési és öt (klasszikus) csaphegesztési eljárás van meghatározva. Mindegyiknek van egy számjele is. 26 Ellenállás-csaphegesztés 423 Dörzscsaphegesztés 78 Ívhúzásos csaphegesztés (ez egy csoportnév és csoportszámjel) 783 Kerámiagyűrűs vagy védőgázos ívhúzásos csaphegesztés 784 Rövid ciklusú ívhúzásos csaphegesztés 785 Kondenzátorkisütéses ívhúzásos csaphegesztés 786 Kondenzátorkisütéses, gyújtócsúcsos csaphegesztés 787 Leolvadó peremes, ívhúzásos csaphegesztés Ajánlat: A csaphegesztési eljárások csoportosítása Az MSZ EN ISO 4063:2011 szabványban megnevezett eljárások számjele zárójelben áll.

Ezt most kerestem ...