Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

sasi

Valóban írhattam volna néhány sort a linkelt videókhoz, de hajnali háromkor a lustaságom nem engedte [#wow3].

Újraolvasva tényleg sértődésszagú a reagálásom,de ezt most cáfolom!  [#wave]

fn47xk7ei

Örülök neki.[#integet2]Amúgy néha szoktam YouTube-s videókat nézni mert vannak jók és rosszak is közöttük. Az embernek ki kell tudni válogatni, hogy mire érdemes a végignézéssel időt szánni és mire nem ugyanis minél idősebb vagy annál értékesebb az IDŐ![#rinya]

fn47xk7ei

Elég????...még általában nem is a legerősebb fokozaton használom mert akkor nem látom a gyököt. Erős 12-es fix szűrőüveggel 20 mm-el is sikerült a varratot félrehegesztenem ! Gyönyörű volt! [#smile]A CO2 gázterelővel szoktam "takarni" az ívet azaz így magát az ívet ritkán látom így kisebb fokozaton tudom használni a fejpajzs szűrőjét és a környezetet is látom még . Így legalább nem hegesztek félre, bár ez meg a varrat minőségét rontja valamennyire. Valamit valamiért!Mostanában a bepárásodással bajlódtam de megoldódott mert a új szűrőbetét jól passzolt a régi fejpajzsomba ami szerettem használni.Mint írtam ez jobban szellőzik mint az erősen íves, zártabb pajzs.

fn47xk7ei

Ilyen  szétfeszegetett szűrőm van nekem is de meguntam a elemek forrasztgatását. Majd valakinek odaajándékozom, had szenvedjen vele ő.[#kuss]

000000000

cserfu

Sziasztok!

Ma jött, nagyon is ráillik( Kicsi a bors de erős!).

Ajánlom, otthoni célra megfelelő, az ára is jó.

Üdv: Pál

B.Zoltán

De értetted, hogy ugyan arról a típusú szűrőről írtam, amit vettél, és annak az elem tartója nem stabilan érintkezett nekem.
Az elem ugyanúgy kivehető marad, csak két kis vezeték biztosítja a stabil érintkezést.
Elnézést ha, esetleg félre értelmeztem az írásod!

Révész Richárd

Sziasztok!
Mitől függ az CO hegesztésnél, hogy toljuk vagy húzzuk a pisztolyt?
Van valami jelentősége?

jani300

[#eljen]  
Próbáltam én is feszegetni a dolgot de eddig nem derült ki .
Lehet titok :)
Nem is az érdekel hogy mitől függ , csak az hogy mi a magyarázata hogy jobb tolni .

jani300

[#t248p1555#]
Valami hasonlót már linkelt valaki szerintem :)
Többen írták hogy a CO-t  tolni kel , na de ugye az a lánghegesztésnél nincsen is értelmezve .
De mindegy , elleszek , már e nélkül :)
(Írtam már ezt is)

Révész Richárd

Most vettem egy CO gépet. Kipróbáltam tolva és húzva is, de nem látok közte külömbséget.
Eddíg csak AWI-t használtam.
Na majd idővel kiderül.

Révész Richárd

Nem rossz anyag, de biztosan összehasonlítható a láng és a CO hegesztés?

robroy007

van pedig közte csak nem látod még

én tolom, hogy lássam mit és merre csinálok aztán jön hogy de ronda lett a varrat[#nemtudom]

ha húzom meg eltévedek

szóval nagyobb távolságból keresem tolva az optimumot hogy lássam az irányt és a varratot

Révész Richárd

Na holnap ha időben hazaérek, akkor csinálok egy tesztet és fotózom.
Utána kibeszéljük ki mit lát.