Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Rosszul állsz hozzá picit , szerintem csak beszélgetünk ,kérdezünk .
Meg hát basszus hány évesek is leszünk 8 év múlva ? :(
Könnyebben teszik ki lomikor az örökösök az inverterest ... :)
Ismerős műszaki tanár előttem adta le az örökölt 10 kilós CO palackot a méhben , hogy ne kelljen emelgetni ,kiengedte belőle a gázt ...
De én sem szeretem ezt az inverteres technikát , pláne hogy a trafóst azért tudom javítani is .
Ha nem bunkeszkodik velem az új "kisfőnök" lenne egy komoly trafós plazmavágóm , írtam .
De már nem bánom ,lehet még mindig avval kínlódnák .
A házi barkácsoló lakatos az azért remélem nem illik ránk :)
Kerítést pl még sosem csináltam ,kaput azt már igen :)

vjanos

Jó cuccnak néz ki.

Érdekes, hogy olcsóbb, de a leírás alapján többet tud, szélesebb tartományban használható, mint egy trafós (nekem ilyen van)

jani300

Szia ! Köszi !<

"
&      

"

63$$$83U+$%
Időt fáradságot nem kímélve kimásoltam egy részt , ez lett belőle  :)
De így legalább nem sértek meg senkit :)

jani300

Csak nem bírom ám ki :)
Útálatos dolog húzni-tolni azt a nehéz trafós CO hegesztőt a harminckilós töltetű palackkal :)
[#integet2]

fn47xk7ei

Én az inverteres hegesztőgépeket "szeretem", nekem is jó pár darab van belőle. A hozzászólásom kiemelten az olcsó kínai inverteres CO2 hegesztőgépekre vonatkozott.( De RETTENETESEN GYŰLÖLÖM  mikor magyarázkodni kell egy hozzászólás miatt.[#duhos2] De ne értsd magadra a mostani hozzászólásod miatt,...és, mert megint újabb meg újabb hozzászólásokat generál.)

000000000

Valaki elmondaná mi ez az aluminium felé hajlásos hegesztési örület?
Mert ma már probáljuk kiváltani kromacélra!

Révész Richárd

Nem kell magyarázkodni, felnőtt emberek vagyunk, mindenkinek lehet ( sőt kell is ) saját véleménye.
Nem vagyunk egyformák és ez így van jól.
Az a szomorú tény a mai világban, hogy minden KINAI.
[#smile]

Révész Richárd

Nincs semmi őrület. Néha azt is jó lenne megheftelni " Háztájiban ".

remrendes

Uresen 151kg volt a 425-os Lincoln. Egy par km-t legyalogoltam vele.

jani300

Gépjármű alkatrészek készülnek belőle , a súlycsökkentés jegyében . Talán .

jani300

Ok !
Másra gondoltam ám , de elmúlt ez a dolog is .

Rabb Ferenc

Pár hónapja feltettem egy költői kérdést: [#t170p3764#] amire nagyjából a sajátomhoz hasonló véleményeket kaptam. De furdalta az oldalamat a kíváncsiság, ezért vettem magamnak-nektek egy ilyen kis játékszert.

Pár nappal ezelőtt kipróbáltam és meglepett, hogy műxik! Bár néha bekapcsoláskor lerúgja a 16A-es kismegszakítót, de ha egyébként jól viselkedik majd kap egy pár másodperces korlátozott áramú kondi elő-töltést. Nem vagyok hegesztő, de gyakran akad egy-két vasdarab amit össze kell sercinteni. Van ugyan egy negyvenöt éves saját készítésű agyonhasznált trafóm (43kg) de utálom ha cipelni kell.

Szóval a "kicsike" összeragasztotta a vazsakat! A képen 5mm-es laposacélt hegesztettem vele, "X" varrattal. A pálca 2.5mm-es ESAB OK 46.16. Az elektróda volt a negatív pólus, így nyilván mélyebben beolvadt és laposabb lett a varrat. Szépen fröcskölés mentesen dolgozott. A potmétert 120A-re állítottam, de annyi biztosan nem volt. Egy 15 méteres hosszabbító végén lógott szegényke. Kisebb árambeállításnál gyakran megszakadt az ív. Sajnos a tényleges áramot nem tudtam mérni :(

Kivettem a burkolatrögzítő csavarokat, és kb 5-10 percig dolgoztam vele. Ezután kikapcsoltam (leállt a ventilátor) lekaptam a burkolatot és végig tapiztam a bélését. Sehol nem melegedett számottevően (hűtőbordák, alkatrészek vezetékek, csavarkötések)

Ennyi pénzért elégedett vagyok vele. Az élettartama pedig majd kiderül...

vadember

2,5-ös pálca 60-70 Amper körül olvad. A varrat alakból látni, hogy nem volt sok az áram, tehát ez is ekkora áramot adhatott le valójában.

fn47xk7ei

Nyilván túlzás a potméter skálázása, már mint a 200 A. De ilyen világot élünk. Viszont ha az élettartama a gépnek eléri az 5 évet akkor valóban megérte az árát.

jani300

inverter
Csak úgy kerestem , nem akarom venni .
De ezek úgy tűnik legalább kisebbet hazudnak ...