Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

vjanos

Az hogy van, hogy az ilyen huzalos DC gépekkel lehet alumíniumot hegeszteni alu huzallal, de a DC TIG gépekkel meg elvileg nem lehet csak az AC TIG-el? [#nemtudom]

Hrr

Köszönöm! Találkoztunk is már, egyszer vettem tőled egy mérőórát. Sajnos 90 db kennelnek pisálták szét a kutyák az alját tehát nem járható út hogy megcsinálod. Ez az én keresztem. Ellenben mivel még nem használtam CO gépet ha megmutatnád egynél akkor azt megköszönném. Most ívvel kb 1 óra egyet körbehegeszteni, ezzel mennyivel lehetne gyorsítani?

vadember

A fogyóelektródás hegesztésnél az elektródáról  leváló cseppek ahogy belecsapódnak az olvadékba feltörik az oxidréteget. Az AWI hegesztésnél nincs ilyen, ott a váltakozó áramirány szaggatja fel az oxidot.
Azért a fogyóelektródással tisztességes varratot impulzus íves géppel lehet készíteni. Az ilyen gépek persze drágábbak. Használják persze kényszerből a normál gépeket is de meg kell nézni a varratfelszínt az egyiknél illetve a másiknál. Ég és föld a különbség. Kellő mélységű beolvadást csak az impulzus ívessel lehet elérni.

vadember

Ha belejössz kb. a harmadára le lehet szorítani az időt. Hét végeken vagyok szabad. Szívesen megmutatom vagy akár segítek is. Szólj, ha van gép vagy elvihetjük az enyémet. A szállításról neked kell gondoskodnod mert nincs autóm. Nem az ESAB nehéz hanem a palack.

vjanos

Köszi [#eljen]

Gondolkodok egy AWI gép vásárlásán, mert szeretném megtanulni a technikáját.

Egy egyszerű trafós CO-m van, arra a hegesztőboltban is azt mondták, hogy huzalvezető cseréjével, meg argonnal végülis képes alu hegesztésre, de ne várjak csodát.

Hrr

Köszönöm! Ha ehét végén nem jön össze, a jövő hétvégén kereshetlek? Kell csinálnom egy másik demó darabot azzal megnézhetnénk.

Bicska

Akkor az árából kiindulva ez sokkal komolyabb gép mint az Iweld Gorilla egyes típusai? A maga kategóriájában szokták dicsérni itt a fórumon is.

vadember

Lövésem sincs a Gorilláról soha sem használtam. Lehet az is jó gép. A megbízhatóságról pedig csak a szervizek tudnának nyilatkozni az eladási-javítási statisztikák alapján. Egy ember tapasztalata erről nem mérvadó.
Az én példám alapján senkinek nem kellene ajánlanom az ESAB gépemet mert kb. 10 Kg. huzal után panelt cseréltek benne. Rossz ez a típus? A frászkarikát. Csak éppen én fogtam ki egy hibás darabot. Az is lehet, hogy csak valami filléres alkatrész ment tönkre a panelon, de ugyebár ezt alkalmasint nehéz lehet kideríteni ezért inkább komplett cserélik.

Bicska

Ahha. Amúgy olvastam cikket is a gorilláról, - ahol szerviz infók is voltak - és érdekes módon az olcsóbb/gyengébb típust magasztalták, mert az erősebb kicsit rosszabbra sikerült.

ajpwg6jrn

Én amikor a hegesztőgépemet vettem alapból tájékozódtam előtte pár napot.
Amikor lett pár kiválasztott, akkor mentem el egy hegesztéstechnikai boltba.
Ott ketten voltak (főnök és egy alkalmazott).
Elmondtam a kívánságaimat, erre a főnök javasolt 1-2 gépet.
Majd el kellett mennie (szerencsémre).
Utána nem hagytam az alkalmazottat, beszélgettünk mindenféle műszaki dologról. És amikor pár mondatból megismertük egymást akkor kérdeztem a konkrét véleményét és hogy mit venne a helyemben. (Amiket a főnöke javasolt helyből lebeszélt). Az ő állítása akkor az volt hogy ezek a kis Iweld gépek elég kelendőek és nem is nagyon vittek vissza még belőlük. Mutatott pár másik típust, amiről mondott tapasztalati hibákat.
Ezen felül ott helyben becseréltük a munka és testkábelt jobbra, vastagabbra. kikérdeztem hogy mi kellhet még, és teljesen normálisan elmondott mindent.
Úgy érzem hogy ez így mindenkinek jó volt. (Engem korrektül tájékoztatott, ők pedig biztosan kerestek Nx10e Ft-ot. Kb. 200e Ft-ért vásároltam akkor mindenestül.)

remrendes

Az index forumon olvasd at a gepvasarlast. Az Iweld es BLM gepeket dicserik mostanaban is.

000000000

Fö probléma a teljesítmény félvezető kell kezdődik ma gyártási folyamatban  ragasztják a félvezetőt hűtő hátlapra a félvezető kristályt kapcsolata (régen forrasztották ezért tuta nyújtani a teljes gyári paraméterezést tartósan) félvezető kristály méretén is vissza vesznek után gyártott széria clon esnél is rosszabb félépítésűek!
Ha felhasítasz egy 15 éve  gyártót power tranyót vagy mosfetet egy mai gyártótól hasonló szériát ezt mind látszik amit fent leirtam![#vigyor]

Bicska

Köszi, igen tudom, azért kérdeztem most is vissza, hogy ez a Syrius jobb/rosszabb-e, gyűjtöm az infókat :)

fpd0kbd4

Sziasztok!
Gyakorlati tapasztalattal rendelkezők véleményére lennék kíváncsi!Kopintós  DC AWI-hoz milyen színű wolfram elektródát  javasoltok acélhoz?(a szervezetem az idők folyamán mér épp elég káros anyaggal találkozott) CO2-s MMA-s inverterrel szeretném használni. Másik kérdés: corgon védőgázzal használható-e akár kompromisszumok árán?

g89ketty