Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

remrendes

Pl az arany színűt, elvileg az a nem radiokativ. A kevert gáz állítólag működik, én még nem próbáltam.

fpd0kbd4

Köszi. A radioaktivitás tulajdonságot katalógus alapján ki tudom szűrni.Arra nincs utalás,hogy melyik viseli jobban a koppintós használatot. A corgonnal majd bepróbálkozom,nem veszitek semmit,mivel ilyenem van.

Révész Richárd

Pirosat használok acélhoz is.
Szerintem ez a legjobban használható. Egyszer adtak szürkét,de az sokkal jobban kopott.
Az aranyat még nem próbáltam.

sufnituning

Mit gondolsz? Miért nem szüntették még be a piros radioaktiv elektródot? Mert az a legjobb DC-hez
Ha dohányzol az is káros, az egész élet káros.
Még a villamos is elüthet[#eplus2]
És itt most nem arról beszélek, hogy egyes helyeken nem használhatod, pl. reptér, meg stb.
Pirossal tiszta anyagot lehegesztek 3-4 métert egy heggyel arannyal max 1m-t, de az aranynál még így is jobban sérül a hegy.
A kevert gázt nem próbáltam AWI-hoz

sufnituning

Hegeszthetsz corgonnal is legfeljebb a varrat nem lesz annyira tiszta mert szenet viszel be, az oxigén miatt meg jobban elhasználódik az elekródod.

3m9kaxws5

Üdv. Én a piros helyett lilát használok tesztek alapján a legjobb alternatíva. Corgon nal hegesztettem már vészmegoldás de rögtön égés lessz a volframon elmegy a hegye csúnya fekete varrat.

sufnituning

Ebben van a legtöbb a thorium, semmivel sem jobb a pirosnál.

sufnituning

Ja bocs a narancssárgában van a legtöbb, ez alatta van.

sufnituning

Az egyik az, hogy nem tudják mit árulnak, vagy el akarják adni a terméküket, átveréssel.
Minek hiszel? Egy reklámfogásnak, vagy a nemzetközi egységes színjelölésnek, amit szakemberek állítanak fel?[#conf]

(semelyik színből nincs több paraméterrel rendelkező, mondjuk lila1 meg lila2[#csodalk])

Amúgy meg a lilánál, ha jól tudom 60 fokot ír a köszörülésre
ami a dobozán is rajta van, ezáltal kisebb beolvadás érhető el. Nekem is van de tudásban a piros után az arany elé tenném.

sufnituning

Jó akkor hegesszél úgy, hogy a tied nem thoriumos, ha ez téged megnyugtat!

A legújabb HEGESZTŐ MESTERVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ JEGYZET-ben is ezek a paraméterek,
meg még nézhetsz idegennyelvű meg más hegesztési oldalakat, ahol ugyan ezek a táblázatok vannak fent.
Hisz ezek nemzetközi egyezményes színjelölések.

sufnituning

Az első linken is ott van a figyelmeztető jel, hogy thoriumos, amit felraktál, csak a hegesztéstechnika bolt ír mást.
Lehet, hogy nem jártak iskolába.[#nyes]

remrendes

Hogy is mondják? Amíg lósz@r van, veréb is lesz. A Binzel, Lincoln, ESAB már nem gyárt pirosat.

fpd0kbd4

Köszönöm mindenkinek az infót! Beigazolódni látszik amire számítottam. Nincs tuti megoldás! Ezekből kell valami kompromisszum mellet dönteni: minőségi varrat, pénzbeni ráfordítás, az idősek otthonában milyen erősen szeretnél zölden világítani.[#nemtudom]