Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

M 16 dupla hosszú anya kellene legalább 16 db .
2 már van , nem kizárt hogy megcsinálom ha nincsen a közeli csavarboltban .
M16 x 70 8.8   as  csavarokat vettem ,de az azért kicsit fájt . Pláne hogy a vastagabb acél csavarok már megvannak a méhből .
(36 os kulcs kell hozzá ,az átmérő talán 24 nem is tudom most )
Még mindig a huzatópad , de már alakul .
Egy fajta huzatócsipesz is van amit simán megcsinálok , van hozzá mangánacél anyag is .
A ruszki jutubber kasznisok sem szégyenlik megmutatni mivel kezdték ,hát én sem megyek a Dunának attól hogy nincsen most egy millám az apróságokra , mikor a nagyja megvan .
Tudom hogy nem ennyi idősen kellene elkezdeni , de teszik , nem zavar ha sosem lesz rajta munka .

jani300

Tudok adni munkát :)
Van egy "c" s merci ,már kétszer kidobtam , de csak visszakönyörögték :) Pedig az eredeti kívánságot teljesítettem ...
Ha már ingyen csinálom akkor legalább magamnak a saját örömömre dolgozom .
Abban nyomi felállóban már sok munkám és sok anyagom van benne , de végül is jól használható .

000000000

jani300

Mondjátok csak :)
Készen megvenni valamit nem nagy kunszt ,csak pénz kell hozzá manapság .
Amit én csinálok azt többre tartom , ha nem is olyan szép csinos , festett , de nem is gagyi egyszer használatos lesz az biztos .
Másnak már nagyon meggondolom csinálok e valamit , és ha én nem látom jónak az elképzelését ,felőlem bármennyi pénze lehet nem tud izgatni .
Na az a lényeg hogy ma végre játszottam kicsit , a saját szekerem toltam ,a többi lényegtelen ...

000000000

Aztán csak darabolnád mind a pick szalámlit![#vigyor]

AlbertR

Tisztelt Urak!
Új XH1 hegesztő kocsi eladó.
Most 10.19.-én bontottam ki a dobozból és szereltem össze de mint a fotó mutatja a hossza kicsi lett a nagy trafóhoz.
Nagyon praktikus mivel van benne 4 kihúzható fiók a hegesztő
tartozékoknak.
Az Uni-Max nál most a nettó ára 32.600Ft én 25.000Ft
szeretnék érte az ár fix.
A képtárba feltöltött képeken látható a mérete a mellé rakott centin.
Szerintem egy közepes méretű hegesztőgéphez jó a mérete.
Nem postáznám az összeszerelés ajándék!
Személyesen átvehető Törökbálinton.
Akit érdekel küldjön ide fórumba privát üzenetet.
Több kép itt: https://cnctar.hobbycnc.hu/AlbertR/hegesztokocsi/
Köszönöm a figyelmet!

s7manbs8

Ha már hegesztés.

Tegnap megntam, hogy az autószerelő sosem ér rá, gondoltam, megoldom a kipufogódob cserét, más módon.

A végén, ahol a cső kijön, az olyan gyenge, hogy leesett a cső belőle.

Így kitaláltam, hogy a végére vágok egy megfelelő alakú vaslemezt, majd azt felhegesztetem a pereméhez, körben, mivel ott elég vastag az anyag, meg persze kell egy furat, ahova pedig a kimenő cső kerülne.

Még ki is szerkesztettem kézzel egy ellipszis alakot, kis tengely hossz, 132 mm , nagytengely hossz 160 mm.

Ezt kellene kivágni, meg bele a furat, ráhegeszteni a csövet, majd az egész menne a dob végére ...

Csak nincs anyagom egyelőre.

A kiszerkesztést úgy csináltam, hogy az ellipszist fókuszát kiszámoltam az ellipszis képletből, oda beszúrva egy nagytengely hossznyi cérna két végét, majd ceruzával körbehúztam az ellipszis alakot, aztán kivág ollóval a papírból és megvan a sablon. :)

Ezt körberajzolva lehetne kivágni az alkatrész alapanyagot. :)

svejk

"A végén, ahol a cső kijön, az olyan gyenge, hogy leesett a cső belőle."

Akkor akár ide tapaszthattad volna a sablonnak való papírkádat. :)

A szerkesztést meg pont úgy csináltad ahogy tanították az iskolában és ahogyan a kertészek is csinálják már évszázadok óta.

Bicska

Nem teljesen látom át a szituációt, amit leírtál, de nem lehetett volna a tiszta papír+olajos ujj régi módi kombinációval lekopírozni a sablont? A karosszériások is sokszor ügyeskednek ezzel a trükkel :)

s7manbs8

Tudom, az volt az első gondolat, csak a végzettségem miatt egy kicsit gondoltam matekozok. (Programozó matematikus) :)

A cérnás módzser rémlett is, mivel az ellipszis két ponttól egyenlő távolságra levő pontok halmaza egy felületen. :)

Így egy adott hosszú hajlékony valamit minden irányba elmozgatva a végére meg valami jelölőlépes eszközt téve megrajzolódik az alakzat. :)

s7manbs8

Közben meg érdekes módon ma reggel megjelent az autószerelő és ez az egész nem kellett végül. :)

s7manbs8

Most találtam ezt meg, egyszerűbb lett volna ezzel megrajzolni:

https://www.desmos.com/calculator/3muk2flz5s

Rabb Ferenc

Ne rosszozz vele ennyit, főleg ne tudományosan!

Hangosítsd fel a rádiót - és kész.

remrendes

Mar csak a kerdes az, hogy azt a dobot egy programozo vagy egy gepesz tervezte e :) Utobbinal azert nem biztos, hogy szabalyos az ellipszis.

s7manbs8

Valószínűleg valami CAD programot használt, mert nagyon szabályos, amit kivágtam pont beleillett. :)

Igaz az autó 1999 évjárat, tehát még valami kezdetlegesebb program lehetett, a maiakhoz képest, de azért még azok is meg tudtak rajzolni egy ellipszist. :)

Közben az új dobbal olyan kellemes hangja lett az autónak, hogy ez igencsak alkalmas így csajozásra is. :)