Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

"Kikugliztam" neked!(Mondjuk a megszokottan xarul fordította.)[#kacsint]

jani300

fn47xk7ei

A húzzuk-toljuk-ról volt szó! De szemléltetem neked a jobbra-balra hegesztést lánghegesztéssel illusztrálva.

fn47xk7ei

De már nem írok többet mert megint elkezded a szokásos értetlenkedésedet![#worship]

jani300

Hát ha látsz különbséget a backhand és a jobbra hegesztés közt akkor tényleg nálam a hiba ...

000000000

Erre van többsoros varrat vastag lemezek pl ...

jani300

Azt a mindenit sosem gondoltam volna :)
Bevont elektródásnál van egy ökölszabály ,anyagvastagság fele
plusz egy milliméter .
De persze előbb utóbb nem lesz elég vastag elektróda ,vagy elég nagy áram .
A gyökre azért illik figyelni .
El kéne már menjek egy CO tanfolyamra ,lehet megkaparná magát a tanár :)
Ki csak nem rúgnának mert akkor vissza kell adják a pénzt .

fpd0kbd4

Ezeken a rajzokon,Mi szemben állunk a hegesztő szakival és nézzük hogy hogyan csinálja? Vagy Mi hegesztünk tükörből?

000000000

Tudom hogy tudod![#vigyor]

jani300

Balkezes :)
De nem az a lényeg  .  Hanem az égő elhelyezése .A kész varrat előtt vagy utána halad az égő .
Balra hegeszteni könnyebb .

fpd0kbd4

Mindkét esetben a kész varrat után van az égő,az a különbség, hogy hol van a pálca és merre van megdöntve a pisztoly.

jani300

Hát jó !
De a 32 es ábrát biztosan láttad ?

jani300

Hát tegnapra pont eleget hegesztettem ... :)
Ma pedig majd kicsit később kezdem el .
Szép álmokat minden kedves sorstársnak .

fpd0kbd4

Igen. A sorrend a következő.Jobbra hegesztés:kész varrat, pálcaadagolás,égő (a kész varrat felé fordítva). Balra hegesztés:  kész varrat, égő,(nem a kész varrat felé fordítva) pálca adagolás.

fn47xk7ei

Jobb kézben a heg.szár,bal kézben a pótanyag.A rajzoló (figyelő, esetleg fényképező)szemszögéből látod.De már hanyagolnám a témát.[#worship]