Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Jó  hobby fórumon vagyunk .
De én ezt nem kukacoskodásból kérdeztem .
És hegesztésre gondoltam , V varrat vastag lemeznél .
Ott illene látni is a gyököt .
Vékony lemeznél átolvad  ott nem kritikus .

fpd0kbd4

A gyakorlati részéhez tudok hozzászólni.Én vékony lemezt meg sem próbálok lánggal jobbra hegeszteni,léptenn-nyomonn átlukasztanám.Balra hegesztésnél,a pálcával jobban  tudom kezelni a hőmérsékletet.Lehet hogy nem szakos, de a gyakorlat hiányát ellensúlyozza.

fn47xk7ei

Húzni vagy tolni?[#nemtudom](Én mindig tolom de ennek "szem-élyes" oka van [#guluszem1])

jani300

Jó , itt  legalább van magyarázat .
Bíztam Benned hogy ezt a poént elsütöd :)
De előbb utóbb csak kihúzod :)

fn47xk7ei

Nem poénkodás volt, Robi is leírta miért tolja. No én is hasonló okok miatt de már agyalok egy modern fejpajzs "építésén". (Két led lámpa a pajzsra szerelve és akkor talán többet látok majd.)

jani300

Meddig toljuk még ?  :)
Persze itt most határozottan csak a hegesztésről van szó !
Már csak a magam örömére csinálnám ezt a lakatoskodást legszívesebben .

remrendes

Poziciotol. Lasd, hogy merre tartasz es az ivet. A pisztolyt pedig a hegesztes iranyaba dontjuk meg.

Révész Richárd

Akkor igazából nem nagy jelentősége van.
Nem nagyon hegesztettem még CO-val.
Van most sok hegeszteni való, közben kitapasztalom merre kell menni.

remrendes

Marhogy elorefele nagyobb szoget zarjon be a munkadarabbal.

remrendes

jani300

No ezt firtattam , ehhez valószínűleg nem szükséges magyarázat .

fn47xk7ei

Jani, ez a fejtartásra (dőlésszögre) vonatkozik egyazon haladási irány esetén.[#taps]

jani300

Remélem nem haragszol meg , de ennél többet néztem ki belőled :)
Kurva nehéz lehet úgy tartani azt a pisztolyt .. :)

fn47xk7ei

Vazze akkor nyisd ki a másik szemed és nézd meg még egyszer!![#zavart2]

jani300

Jól van ,attól még hogy balra halad ,az  már jobbra hegesztés .
Nekem ezek az ábrák mindent elmondtak .
Ha "V" ben kivan munkálva a varrat helye akkor nem is lesz olyan keskeny púpos .
De felőlem rakhatnak is  kis vackot a 20 as lemez tetejére biztos ugyanúgy fog viselkedni ,