Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Ennél láthatóan valós adatok vannak feltüntetve. 160A-5600W.Súlyba, méretbe is valós. De az előző estnél MMA-ban 4000 W-ból "nehéz" kihozni 200 A-es hegesztő áramot.

000000000

0,7...0,8 cos lehet számolgatni az ilyen kis gépeknél vagy egy digitális villanyórával megmérni az tud medőt is ...
Trük a használhatóságban az üresjárati fesz az jól fel van tornázva 80..90vra is tényleg nagyon gyors iv gyujtás...

fn47xk7ei

Igen, ha 0,75-el számolsz (160A, 26,4V) akkor szinte pontosan 5600 W-ra jön ki a valós teljesítménye a gépnek. Igen, persze, az inverteresek magas üresjárati feszültségre vannak beállítva. Én most itthon egy Spark PRO 160-as gépet használok és álom vele ívet fogni. Az elektróda (R23) végét csak haloványan hozzáérintem az anyaghoz és máris könnyedén ívet fog.

000000000

Ez orosz mert hun nem találom!?
Bázikus probáltad e már?

fn47xk7ei

Ez egy GYS klón.
Ezzel a géppel ugyan még nem próbáltam a bázikust de vakon ki merem jelenteni, hogy biztosan jól lehet vele azt is használni.De majd hozok haza bázikus pálcikát.

000000000

Van rendes hütése....

jani300

böhler fox sas2  ma hegesztettem ilyen pálcával .
Egyszer megázott éppen az egész doboz .
Bázikusnak tűnik a salakja alapján .
Nagyon kis áram kell neki , de kegyetlen ívet fogni vele ,utána már jó a varrat .
Inverterrel írtam már de most nem ugrik be a típusa .
Rutilos pálcával nagyon jó .

000000000

esabnál sokal jobb fox én edig csak átmenetit használtam belőle sürüben azal is élvezet melozni!

vadember

Melyik Esabnál jobb és melyik Fox? És milyen paramétereiben?
Vajon végig próbáltad az összeset vagy csak mondtál egy butaságot?
"Költői kérdés" volt. Tudom a választ.

000000000

majd kiprobálod ezeket vagy már probáltad is? majd eldöntöd a hasonlatokat...[#integet2]
Nekünk a kezünkbe nyomták.. (cipőipar) Köztalp kivágó szerszám szalag késanyag meg lehet vele hegeszteni ez volt a feladat tmksként...[#kacsint]

000000000

Hasonlatként fox kenterbe veri az esab 2 suj csoportja...

elektróda fox ke

esab 46.16

jani300

Jó estét !

Ma kitaláltam csinálok M16 hosszított anyákat .
Sima anya bőven van , gondoltam kettőt összehegesztek ...
Kettő elkészült ,jó is lett .
A tanulság az , hogy azért a 200-300 forintért ez még nekem sem éri meg :)

sufnituning

Ha ötöt össze tudnál hegeszteni, azt adhatnád 1400-1500 -ért is! Abból egy óra alatt megcsinálsz 10 darabot az 14.000-15.000 ft nem is rossz órabér.[#nyes]

és akkor minden csavaranya-méretből lehetne ilyet csinálni[#csodalk]

Mondjuk![#wilting]

Bicska

Pláne, hogy nem tudom mennyire voltál lelkes az előkészítéssel, de az a cinkes-kadmiumos leégett füst olyan mérgező-rákkeltő, hogy csak na [#csodalk]

fn47xk7ei

Nekem az tetszett-"kitaláltam"![#nevetes1]Jani nagyon unatkozik, adjunk neki munkát![#papakacsint]