Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

No itt a teszt eredménye.
Az első a húzva hegesztett a második a tolva.

remrendes

Kicsit talan sok volt a huzalsebesseg.

Révész Richárd

Nem tudom, még most ismerkedek a CO rejtelmeivel.
Összesen 0,5 métert hegesztettem vele.
0,8-as a huzal, van valami ökölszabály, hogy kb milyen sebesség és feszültség kell 3-as falu zártszelvényhez?

jani300

Jó lett , különösen a húzottnak az első fele :)
Most kellene egy egy csiszolt metszeti kép , borítékolnám az eredményét . Nem a munkád  minősége miatt írom !
A gép is jó lehet .
Na akkor had kérdezzem meg melyik fajta módszerrel hegesztenél egy kritikus varratot ?
És kíváncsi lennék hogyan kerülhetett a műszaki nyelvbe ez a húzom-tolom ... [#csodalk]

remrendes

Sajnos en badoggal nemigazan foglalkoztam eddig. Valahol 15 es 22V kozott :)

jani300

Ez már egy sokat mondó válasz !  :)

Révész Richárd

Ez a gép

Sajnos nem lesz holnap időm elvágni.
A kritikus varratot nem tudom, mert csak egy mezei villanyász vagyok aki néha hegeszt egy kicsit háztájiban.

Hát izé... falusi suttyó vagyok, innen van a " húzom-tolom" [#nyes]

Révész Richárd

[#taps][#vigyor]

Majd próbálkozom mint kiskutya .......

ANTAL GÁBOR

A korábbi időszakból van 4 db Co gépem ..Kettő Trakis . mintegy 30 éve használom őket , Egy Esab 400 amperes inverteres kombigép és egynek most nem tudom ( fejből ) a típusát . 3 f gépek  Tavaly aztán vettem egy Syrius  ( akik mindig kiállítanak a talikon ) 1 f  gépet .  Azóta csak azt használom.  Vad Tamás is besegít ha  komolyan hegeszteni kell
  Csak pozítívan tudok nyilatkozni . 100 e ft volt áfásan .  Tudom a reklám helye , de ha jó akkor nem gond ha reklámozom .
 Gyönyörűen szabályozható .
 Lehet decemberben  ( áfaanalitika ! ) veszek egy  Syrius AWI gépet ami kiváltaná a 400 amperes Esabot .  ( ipari helyen láttam ás szépen dolgoznak vele )

sufnituning

Jó lesz Ricsi![#eljen]

Egyébként meg tök mindegy, hogy merre tolod!(vagy húzod)
Elvittek az erdőbe a bölcsek a jobbra- és balrahegesztéssel[#nyes]

sufnituning

Most megnéztem megint a képet, egy kicsit lassabban told!
de jó lesz!

sufnituning

Melyik típust vetted a CO2-ből?

Révész Richárd

Köszi.
Majd megyek hozzád tanulni.
[#circling]

ajpwg6jrn

Üdv a klubban, én Iweld 195 alufluxot vettem.
"Kerítés hegesztésre" tökéletes. Még a tarcocám se szakadt össze (elég sok m3-nyi anyagot megmozgatott már), és elég sok kritikát kapott a varratkép.

sufnituning