Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Én töltetem ,elmegyek érte ,de annyi .
Meg picivel tíz alatt adta most a boltos a 15 kiló huzalt .
Sajnos mi meg kell dolgozzunk a pénzért , nem mindegy mennyi ..

dch7hz36

Létezik 8 méteres munkakábel is. Legalábbis a Kemppinek és Froniusnak van.

jani300

Használtam 5 méterest ! Kínlódtam is eleget vele .
Egy használt  rövidebb binzel segített a problémán !

fn47xk7ei

Mi pénz lenne az? Pont mostanában vettem itt a fórumon egy új 5 méteres vízhűtéses ipari munkakábelt (csatlakozó és pisztoly nélkül) 5000 Ft-ért. Azt szeretném még "felszerszámozni" és használni is.

vadember

B.Zoltán

Én is szenvedtem a 4 méteres kábelemmel, amikor karosszériáztam főleg.
Aztán a lépcső vasalat hegesztésénél már csináltam egy orsópisztolyt (spool gun) 12 méteres munkakábellel, ott annyira megkedveltem azt a szabadságot, hogy azóta is azzal hegesztettem 30kg huzalt.
A garázsba a 6 méteres hossz nekem mindenhova elér, és nem kell az elakadással szenvedni.

Hobbi célra 0,8 huzal vastagságig szerintem használható, de embere válogatja ezt is.

fn47xk7ei

A hagyományos pisztolyok nekem jobban kézre állnak, nehezen barátkoznék meg más fajtával. Az árát persze nyugodtan mellőzhetjük mert tized ennyiért sem venném meg. Legjobban a mennyezetről a asztal középvonalán lelógó munkakábel tetszik ami hosszában még mozgatható is lenne. Tápnak  meg van egy Kemppi RA 450-es trafóm és egy Fronius vízhűtőkör. Ezek mozgatása meg nehéz lenne de fix helyre telepítve használhatók még .

6rk75uezn

Már rég óta cserélni szeretném a hegesztőmön a mig kábelt.
A gyári 3 méteres,nekem a műhelybe elég,a hegesztő meg természetesen palackal együtt kocsin van de többször észrevettem hogy ha olyan kábelelrendezésben használom ami nem a megszokott akkor nem olyan szépen tolja a huzalt,gondolok itt arra mikor a gépből kijövő munkakáber visszafordul,tehát elindul a gép háta felé.
Szerintem erre is megilfás lenne egy Új Binzel munkakábel.
Holnap fotôzok hogy milyen is van rajta.

mex

Első körben elég lenne egy huzalvezető spirál cseréje is..
Persze egy új kábel az új kábel.[#vigyor]

jani300

Beváltom fenyegetésem ,itt a kép az általam elkövetett rúgóösszenyomóról . A kivágott láncszem adott volt .
A másik  egy törött gömbfej kinyomó azt meghegeszteném saválló pálcával . A törött részen persze kimunkálom a varrat helyét . Szép nagy erős teherautóhoz való darab belefér ha kicsit gyengébb lesz .

sufnituning

Miért? Savállóból van a törött rész?

ajpwg6jrn

Én a gépet húznám, a palackot levenném és a gép betáp kábeléhez rögzíteném több ponton, persze nagyobb átmérőjű és hosszabb csövet. (Gondolom a betápot is kapja valahonnét a gép, tedd oda a palackot is.)
Így könnyen tudnád húzni a hegesztőgépet és ez talán nem is bonyolult megoldás.

jani300

Biztosan nem saválló az anyaga .
Valami ötvözött öntött acélnak gondolom .
Bázikus elektródával még hegeszthetném ,de vannak ötvözőket tartalmazó pálcáim ,azt közelebb állónak gondolom az alapanyaghoz .
Kézi ívhegesztéshez milyen pálcát javasolnál akkor ?

ANTAL GÁBOR

Ilyenkor én a 29/9 es pálcát használom  ( E312 )  29% króm 9 % nikkel .   A varrat hasonlít a savállóhoz ami általában 18% króm és 8 % nikkel  . A nikkel nagy nyúlást eredményez  ami fontos hogy elkerüljük a varrat elrepedését
A C45 öst is ilyennel hegesztem , de ha kell egy hirtelen esztergakés akkor a gyorsacélt is ilyennel hegesztem

jani300

Köszönöm !
Böhler fox sas 2 van ,bázikus ,annak 20/10 et ír az adatlapja .
Hát most ennek a gömbfejkinyomónak evvel kell beérnie , pénzt nem adok másik pálcáért az bizonyos .
Akkor elvileg nem tévedtem nagyot .