Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Szoktam nézni a videóikat ,érdekes .
Néhol látszik hogy mobil ,külön előtolókkal dolgoznak .
Tetszik amit csinálnak ,de nincs az a pénz amiért ott dolgoznék !  :)hEGESZTŐ KÁBEL  MOBILIZÁLÁs

sufnituning

Gondoltam, hogy nem fogsz ezért pluszban befektetni, én se tenném, de ez jó választás. Csak nehéz vele hegeszteni.
A törött anyagot 300 fokra melegítsd fel mielőtt hegesztenéd és utána hagyd lassan kihűlni!

vjanos

Van egy lánghegesztő készletem. Örökség, de igazából sosem használtam, nem is tudok vele hegeszteni.
Most jutottam oda hogy útban van... Segítenétek beárazni?

A palackok lejártak, az oxigénben még van 100 bar.
A tömlő repedezett.
A reduktorok meg a pisztolyok, égőfejek talán érhetnek valamit.

8v6sh6t3c

Sziasztok!

Nemrég a birtokomba jutott egy doboz hegesztőpálca.
Meg tudnátok mondani, hogy milyen anyaghoz használható?
A doboz teljes, egy darab sem hiányzik belőle, viszont nem tudom mikor lett kibontva (igaz, a műanyag kupak rajta volt).

Rabb Ferenc

8v6sh6t3c

Igen, tudom, néztem én is.
Pontosítom a kérdésem. Valaki használt már ilyet, és ha igen, akkor milyen tapasztalata van róla?

000000000

Leveném a döntö terhet a váladrol postáért átveszen töled ...[#vigyor]

jani300

Szerintem quva jó lehet .És még rutilos is ahogy néztem
Néhány hozzászólással ezelőtt beszélgettünk kicsit a felhasználásáról .
Nem láttam merre laksz ,árultak itt felém hagyatékból pár mázsa faxnis pálcát .
Ami van nekem az bontatlan doboz volt , bázikus ,de megázott .
Kellemetlen meggyújtani , de jó a varrata .

8v6sh6t3c

Egyet próbáltam, nekem kezdő hobbi hegesztőként nem nagyon sikerült életre kelteni. Majd ha lesz valamikor rá idő, akkor kicsit nagyobb elánnal megpróbálom újra. Ha nem, akkor szívesen megválok tőle, hátha tudja valaki használni.

jani300

Nézem egy ideje a videóikat , egy nálunk már elmúlt világra emlékeztetnek , de mindent megoldanak szandálban meztéláb !

Ma meghívtak némi hegesztgetésre az általam már csak Muki truck ként emlegetett kompániához :)
Na amiért írtam . Vettek egy kis vacak mini invertert , olyan kenyérpirító méretűt .
3 órát segítettem nekik hegeszteni egy még hulladéknak is ocsmány kisteherautó alvázat .
Meglepően jó a pici inverter , 2,5  pálcával 100  -110 amperrel hibátlanul bírta . A gyújtó feszültsége is éppen tökéletes .

fn47xk7ei

"Meglepően jó a pici inverter , 2,5 pálcával 100 -110 amperrel hibátlanul bírta . A gyújtó feszültsége is éppen tökéletes ."Jók azok a kicsi inverterek, könnyű velük hegeszteni. Nekem is mai téma az inverter vásárlás. Óccó volt de ellenében hibás is. Ma már próbáltam életet lehelni bele, úgy néz ki véletlenül sikerülni is fog.[#vigyor5]Ugyan MIG gép de tud pár ampert MMA-ban is.

jani300

Bosszantani szeretnél ? :)
Haver akar eladni egy trafós Co t.
Magyar , elektronikusan szabályozza a szekunder áramot , nincsen primer fokozatkapcsolója .
Egyszer próbáltam erősnek tűnt .
Át kellene néznem vevő szemmel ,nem kér érte sokat .
Van még vagy öt ilyen áruházi trafós akármin ,azt csokorban meg kéne hirdetnem ,és ezt megvehetném érte :)
Azt nem is írtam ,láttam alu hegesztést awi val ,na az azért picit földhöz vágott , nem hittem hogy ennyire frankó ,dolog .

fn47xk7ei

Tudod, ha lehet-hagyod akkor igen, bosszantalak.[#eplus2]Nem kicsit félek ettől a géptől ugyanis ha komolyabb alkatrészt kell cserélni (panelt) akkor egy vagyonba kerül. Ami tetszik rajta az a nagy kerék a palack oldalon, vízhűtéses,kombi inverter, külön előtolómű, elektronikus fojtó, aránylag könnyű, az amper állító potméter fölött a digitális kijelző az állítólagos értéket mutatja. Mondjuk a legutóbbit majd biztosan leellenőrzöm egy 400A-es shönttel és egy analóg műszerrel hegesztés közben mert ugye hitetlen ember vagyok.

jani300

Azt azért nem állítom hogy picit nem irigylem , de nem bosszant .
Beszélgettem picit az awi hegesztővel ,már nem bánom hogy kihagytam a trafós plazmavágót , azt mondta ahhoz "erőmű" kell .

fn47xk7ei

Igen, igaza lehet a hegesztő szakinak. Sajnos nálam is gondot okozott néha, hogy ha megy a plazmavágó és beindul a kompresszor ezzel egy időben blokkol a számítógép és leáll a vágás. Sajnos gyenge minőségű a vezeték hálózat kiépítése az épületben.Ugyan szünetmentessel kivédhető de még lusta voltam, hogy beüzemeljek egyet.