Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

3m9kaxws5

ywathzay

A következő videó amit feldobott hideghegesztő gépként írja le. Én szoktam így hegeszteni az AWI-val, ha viszonylag vékony anyagra, szép hegesztést akarok tenni, tulajdonképpen pöttyözök, nagy áramon egy- egy pillanatnyi gombnyomással. Ha lenne egy közbeiktatott elektronika ami tudná a kapcsolgatást így hullámszerűen irányítani, még az időintervallum is variálható lenne akkor ez a végeredmény. Ez is AWI hegesztés, csak ahogy látom a folyamatos üzem mellett lehet állítani 0 és a felső beállított áramerősség közötti kapcsolgatások frekvenciáját.

3m9kaxws5

Szia. Nekem az a furcsa hogy mintha nem lenne nagyfreki indítás. mintha mindig hozzáérintené a wolframot . És mi az a fém a porcelánon? Persze tudom hogy az alap az awi. Én is szoktam pontozgatni.

remrendes

Ez a Pulse üzemmód. Legalábbis a Stahlwerkemen így írják.

3m9kaxws5

És be tudsz ilyen Intervallumot állítani? Nekem nem sikerült még ilyet beállítani.

fn47xk7ei

"Miért kérded ?   :)
De most úgy komolyan , mi a túrót akarnának avval a 300 Amperrel ?"... Jani ne komolytalankodjál már! Inkább nézem a Maci Lacit a tévében.[#nevetes1]

remrendes

Ha jól rémlik 0,5-200 ütemet tudok állítani másodpercenként és 10-90% kitöltési tényezőt.

ywathzay

Próbáltad már pulse- ban 0-ra állítani az alsó áramot, a felsőt pedig mint itt úgy 130-150-re?

jani300

Most kerestem rá a négyes bevont elektródára .
110-170 amper . Rutilos .
T34 et valószínűleg tényleg nehéz lenne hegeszteni vele , de azt azért viszonylag ritkán is kell .
Volt itt egy a "téren" . Megnéztem ám a hátfal hegesztéseit ,azért az nem semmi .

3m9kaxws5

Na holnap próbálkozok.

frob

nem tudom annak érzed magad?

sztem nem vagy az, de hát ki minek érzi magát

ajánlottam olyat amit ismerek, és mivel átfutottam egy leírást az általad írtról, ezért írtam amit...

hajrá :)

ywathzay

Kíváncsi lettem, az előbb kiszaladtam megnézni. Hiába  a kijelző szerint leveszi 0-ra, de valójában az ívet fenntartja.

remrendes

Nálam 10-200A van a minimum potin.

TBS-TEAM

Még a Fronius is csak 270A tud Bekapcsolási idő 30%-osan (pedig az a csúckategóriába tartozik és az ára 6 számjegyű)

http://www.fronius-hegesztogep.com/fronius_migmag_hegesztogepek_transsteel2700c.htm

A papír bármit elbír, és úgy gondolják, hogy a halandó meg elhiszi.
József