Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Virbo

Nem tudom mit szeretnél hegeszteni, meg nem is igazán vagyok hozzáértő de:
Nincs igényed kisebb sötétedésre? Pl kis áramnál ha dolgozol, nekem sokszor előfordult hogy nem nagyon láttam még 9-es sötétedéssel sem. Aztán próbáltam (vagyis kölcsönkaptam amíg néztem [#vigyor] )egy olyat ami ha jól emlékszem Din5-re volt állítva. Na az baba volt... :)

vjanos

Még az is lehet, hogy van! :D

Eddig szinte csak fogyóelektródást használtam, ahhoz van egy kb 10 éves egyszerű, márkátlan automata sisakom. Nem tudom az milyen sötétségű, de éreztem már többször, hogy többet is láthatnék.

Most bele szeretnék tanulni az AWI hegesztésbe, vettem egy kis kombi DC gépet, de ezzel a sisakkal érzem használat után a szememet...

remrendes

TIG-re nekem nem jott be az automata, estere mindig ereztem, ha sokat hasznaltam. Pulse-ra szerintem meg annyira sem lesz jo.

sufnituning

Sokunknak az Iweld Falcon 5.5 jött be!

Látómezõ mérete   100 x 100 mm (5.5")

Egész jó! 28.000 körül van az ára.

Iweldfalcon5.5

vjanos

Köszi, közben én is rátaláltam erre.
Ha bevált az jó hír, holnap rendelek egyet :)

Érdekességképpen holnaptól a lidl-ben is lesz egy automata sisak, amit a doksija szerint TIG-hez is ajánlanak. Még ledes világítás is van benne :D

ecp4rs0md

Köszi Jani, megyek a Lidl-be!

sufnituning

Már egy éve, hogy alut hegesztettem, de most ki kellett próbálnom az új forgatóval, elfogadható lett, de majd lesz jobb is[#kacsint].

ebalint

PSoft

Ilyen fasza fogóval, könnyű![#kacsint]
Amúgy...[#eljen]

svejk

Mi is a hivatalos neve?
Nálunk csak golyófogónak hívták. (nem félremagyarázni. :) )

sufnituning

Szalai György

Szépszép.
Mekkora pici pöttyöt lehet rakni ezzel a hegesztési technológiával?
2mm átmérőjűt? Vagy kisebbet is?
Elképzelhető, hogy egy félliteres rozsdamentes turistabögrére ráírhassam vele szépen a nevem?
Nem ellopni az ötletemet! [#vigyor2]

sufnituning

Érdekes felvetés!

Elvileg megoldható, ha lesz egy kis időm csinálok egy mintát és akkor majd meglátjuk.[#wilting]

Engem is érdekel hogy milyen lenne. Na azért nem lopom el az ötleted, vagy ha igen, akkor jól fogom titkolni![#nyes]

Révész Richárd

Lehet, főleg ha tud a gép impulzus hegesztést.
Beállítod az áramot és az impulzus hosszát, megnyomod a gombot és lő egyet.
Ezt ismételgetve sima ügy.

Szalai György

Hű, ez jó. Hol lehet erről olvasni?
Házilag is csinálható ilyen gép?
Van egy halom kondenzátorom, az tárolhatná a mindég azonos Joul energiát.
Már csak rá kéne sütni a fémre a feltöltött konditelepet, valamai HF gyújtással.
Vagy keresni valakit, aki ráírja a nevemet a bögrémre, az ötletért cserébe. [#vigyor2]