Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

g89ketty

jani300

Üdv !
Legalább 20 éve őrizgetem , de most halálra ítéltem .
Mennyi vörösréz lehet benne ?

PSoft

Jó pár öntvény hegesztéshez elég lesz.[#vigyor]

jani300

Ebből hétvégére kaja lesz , de még mindig sajnálom ám ...
Leesett egy kilówatt körüli motor állórész közben ,annyi lett a tekercselésének az is levesbe mehet már , meg egy 220-380 as hetra trafó ,az már régen leugrott a marógép asztaláról .
Hát most ez van [#nemtudom]
Egyébként a képen szerepló pont jó lenne szerintem két oszloppal egyfázisú leválasztónak , hatfázisú a szekundere , de középmegcsapolásúnak is lehet nevezni .

Bordogh

Üdv! Érdeklődnék, hogy vásárolt e már valaki Lonewolftól a képen látható kis ponthegesztőt? Érdekelne, hogy az érintkezőkön kívül mi kell még hozzá? illetve mik a tapasztalatok. Nekem pici dolgok, főleg lemezek, kis tokozások hegesztésére kéne.

vjanos

sufnituning

Ez szerinted ponthegesztő???

sufnituning

Szalai György

Pedig örök életre épített trafónak méz ki.
Ez volna egy példa arra, hogy nem érdemes örökre építeni valamit, mert az ember megunja és leváltja egy hitványabb, de izgalmasabb megoldásra?

remrendes

Kimaradt a felsorolásból a "korszerűbb" jelző.

jani300

Mitől korszerűbb egy inverter ?
Anyagtakarékosabbak . Majd elválik lesz e 40 év múlva még hibátlanul működő inverter .
Annál a típusú trafónál jobbal még nem találkoztam !
Valószínűleg már nem lesz 3 fázisom , és nem használtam vagy húsz éve ,még nagy helyet is foglalt .
Műhelyben nem tudok jobb gépet elképzelni !
Egyszerűen már nincsenek felesleges energiáim , de ez nem jelenti azt hogy nem becsülnék egy ilyen gépet .
Üzemképtelenül vettem , a tirisztoros része is hiányzott ,de azt egy nagyobb gépével akartam pótolni .
Sőt a tirisztoros szabályozása az egyetlen hibalehetősége .
Könnyebb egy inverterrel az élet az igaz , de azt a kétszáz amperes trafót akár 24 órában is lehetett használni évtizedekig ,gond nélkül .
A benne lévő réz árát sem kaptam volna meg érte , ezért nem is próbálkoztam az eladással .
A mai anyag nélküli technika elég lócitrom , ahogy én látom . György hozzászólására is ez a válaszom , gondolom egyetértünk :)

PSoft

IdézMajd elválik lesz e 40 év múlva még hibátlanul működő inverter .
[#vigyor2]

Szalai György

Már amennyiben ez nem sértő.
A lócitromra nézve.

remrendes

Ne feltetlen a piacos inverterre gondolj. Azert egy Miller vagy Fronius most is minosegi cucc.

remrendes

Meg egy MMA-nal is erezheto a kulonbseg, pl az ivgyujtasnal. Vagy csak en probaltam rossz trafokat?