Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Kössz, az nekem magas. A kerités hegesztésnél nem merészkedek tovább.[#integet2]

Révész Richárd

Szívesen segítek meghegeszteni, de csak jövő hét szerda körül leszek otthon.
Van awi is és van magas króm tartalmú pálcám, azzal is szoktam öntvényt hegeszteni.

g89ketty

Köszönöm szépen az ajánlatodat, de szeretnénk magunkat kipróbálni. Öntvényt még nem hegesztettünk és ez a kínai kerti pad a legjobb alkalom. Ha vége a leltárnak, veszek Ö-pálcát. Szeretek kísérletezni, ezért kipróbálom a rezes technológiát is.[#pias]

Révész Richárd

Ok. Adok pálcát ha kell.
Most néztem a típusát UTP 7000
Ez nekem bevált öntvényhez.

g89ketty

Kössz, ha szükséges megkereslek.[#pias]

svejk

Egyébként ennek a rezesnek mi a kémiája/fizikája?

Rabb Ferenc

[#nemtudom]

Talán [#906@ANTAL GÁBOR]  vagy [#205@sasi] meg tudná mondani. Én itt olvastam csak a fórumon, és láttam "Szergej" videóját...

TBS-TEAM

Vasöntvény keményforrasztása:

Lánghegesztésnél maradva, lehetséges a sárgarézzel végzett tulajdonképpen keményforrasztás. Kevés deformációt okoz, a kötés ha jól csinálják szilárd és nem hajlamos repedni, ugyan akkor gáz- folyadéktömör varratot ad. Viszont nem hőálló, színe eltér az alapanyagtól, a művelethez fel kell melegíteni erőteljesen a munka környékét, sőt ha bonyolult az alkatrész akkor gondoskodni kell az egyenletes hőtágulásról melegítési technikákkal. Folyasztószert kell használni és nem szabad hogy az anyag túllépje a 900 °C-t. Folyasztószernek többféle keveréket említ a szakirodalom de házi vegyészettel is többféle kikeverhető.
József

remrendes

Ez azert inkabb hegesztes, mint forrasztas.
Az, hogy ez a rez -mint plusz otvozo- mennyire eredmenyes, az szamomra kerdeses. Az ontvenyhez valo palcakban nem nagyon van Cu.

fn47xk7ei

Szerintem félreérted a témát.[#wave]

fn47xk7ei

Valamennyi azért csak van. Öntöttvas "hideghegesztés", NICu,Monel kulcsszavaknál kereséskor talán előjön.

TBS-TEAM

A 1937 -re jó megoldás.

Az orosz kreált valamit a videón persze pár mp-ig jól néz ki.
[#eplus2]

Kapugaranciás
József

TBS-TEAM

Legkönnyebben használható megoldás - a bevonatos, nikkel pálcával végzett hideg hegesztés. Ahogy a neve elárulja: a problémák megoldása a magas, 50% vagy magasabb nikkel tartalmú pálca, ami annyira jól működik, hogy nem kell hozzá magas hőmérsékletű előmelegítés. Ilyen anyag például a Magmaweld ENi 416 típus vagy ESAB OK 92.58 típusú elektróda.
József

ANTAL GÁBOR

Sajnos nem tudom . A nikkel az biztosan nagy nyúlást eredményez , lehet hogy a réz is valami ilyesmire képes amikor beötvöződik .  Nikkel nem terem minden ( orosz )  műhelyben de rézdrót az akad

PSoft

Húsz posttal lentebb kérdezte Sándor, hogy...

IdézSegítség! Öntvénypálca nélkül, mivel lehetne összegányolni egy kertipad nem terhelt részét?

Nos...
Jó pár éve már, hogy az udvari asztalomon használatos satum nyaka eltörött.
Akkoriban, még inverteres gépem se volt a háznál, csak egy mezei HETRA100-as trafó.
Na meg pár szál valamilyen OK xx.xx saválló elektróda, amit épp a szekrényemben találtam.
Kigyököltem a törött öntvény darabokat, majd a saválló pálcával elkezdtem berakosgatni a gyökölést.
Amikor szintbe értem, még 3 mm-es saválló lemezből vágott "foltokat" is tettem a hegesztés tetejére.

Jelentem, a satut azóta is rendszeresen használom és köszöni szépen, jól érzi magát.
Persze, óvatosan bánok vele, de azért...nem az ujjaimat szoktam szorongatni a pofái között.

Pár kép, a mindig is mostoha körülmények között "élő" udvari satumról.

Szerintem Sándor kertipadja is hasonlóképp, hosszú-hosszú ideig jól érezné magát, egy saválló elektródás hegesztés után.