Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Van jó minőségü rozsdamentesem, lehet, hogy azzal indítok.[#pias]

fn47xk7ei

Igen, régen gyakran ( talán mondható hobbi körülmények között mostanában is) használtak saválló pálcát öntvény hegesztésre, valószínűleg a Cr,Ni tartalma miatt alkalmas.

PSoft

Ha holnap eltörne a másik satum, nem rágnám izgatottan a körmöm hétfőig, hogy...kapok-e valahol drága pénzen öntvénypálcát.
Gondolkodás nékül elővenném az öreg HETRA-t, meg a saválló elektródát.

g89ketty

Kössz, most nyugodtan térek nyugovóra.[#integet2]

Rabb Ferenc

Megoldási javaslat már van bőven. Na de mitől törött el egy kerti pad nem terhelt része? [#eplus2]

jani300

Huszon éves koromban egy falusi TSZ lakatos büszkén mutatta hogy a törött kidobott nagyobbacska satut meghegesztette bázikus elektródával ,és jól szuperál (persze már otthon ,nála).
Na tehát szükségből bázikussal is elkövették .
Nem annyira régen én is avval ragasztottam össze egy törött pillangót .
Ha még itt vagy ,lehet rögtön linkeled is a képet :)
Én most elővettem a szilveszteri pezsgőm ,nehogy már megromoljon ...

jani300

Szabálytalan használat , valaki ráült :)

PSoft

Egészségedre!
Azé' nagyon ne izgulj, nálam...három éves is van.[#nyes]

PSoft

IdézHa még itt vagy ,lehet rögtön linkeled is a képet :)

Nem vagyok benne biztos, de valamelyik a kettő közül.[#vigyor2]
[#t201p40227#]

jani300

[#eljen] Igen ez az !
Még mindig egyben van .
Azért hihetetlen mit bírt ,mielőtt eltört volna elgörbült a szára .
Ki akartam egyengetni , de így is frankó :)
Ez méhből mentett kacat .

fisrcxuk3

"Én most elővettem a szilveszteri pezsgőm"- Szabálytalan használat ! Rég el kellett volna fogynia![#nyes]

fn47xk7ei

"Rég el kellett volna fogynia!"... ja,ja. Január 2.-án készítettem egy komolyabb testkábelt. Jó lenne megint egyet összedobni.[#pias]

svejk

".....nem az ujjaimat szoktam szorongatni a pofái között...."

Aha! Szóval ezt is arra használod mint a golyófogódat? :)

PSoft

Ezt ugye...vendége válogatja.:)

g89ketty

A farészeket cseréljük és a háttámla rácsot a falhoz támasztottuk, ami természetesen eldőlt. Kb. 2,5X40mm-es fonottmintás rács. Így legalább nem csak a famunkát gyakoróljuk.[#integet2]