Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

frob

Csak az anyaghasználat szabja meg azt az időt hogy smint lehet őket használni
gondolj a szintén kicsipénzért megvehető vasmagos ívhegesztőkre, aludróttal tekerve... brr..

invertereseknél is ugyan ez a helyzet ahogy remrendes is irja
ha van hangulatod, és megvétel után pótolod pl a hiányzó igbt-ket és diódákat a kicsikínai inverterben, akkor menni fog jó sokáig, mert a kapcsolástechnikájuk kiforrott, csak az anyaghasználat böe :)

jani300

Ez a trafó amit bontottam  középmegcsapolású tekercseléssel ellátott háromfázisú híddal volt megoldva .
A sima háomfázisú hidas gépekhez képest sokkal jobb .
Igen ezt a típust szerintem nem próbáltad ,ha fiatal vagy .
A kis maroknyi inverter amivel hegesztettem pár órát nemrég ,az is jó egyébként , az azért igaz .

fn47xk7ei

MMA-s hegesztőgépekben jobbak az inverteresek. Nemcsak az ívgyújtásra vagy az anyagfelhasználásra, könnyedségre gondolok. Az inverteresek áramfelvétele is kevesebb mint a "szórótranszformátoros" ívhegesztőké ami talán azt jelenti hogy szórja a pénzt?[#vigyor2]

fn47xk7ei

De ha nem bontanád szét még száz évig akkor tényleg egy örök darab."nem használtam vagy húsz éve ... nehéz is lett volna ha nincs a három fázis bevezetve + a vezérlése is rossz volt.[#eplus2]Amúgy ez a tekercselési típusú trafók nem voltak a legszerencsésebb kialakításúak. De aláírom, beismerem, a nagy test nagy élvezet![#nevetes1]Nekem hasonló a THE-300-as volt. No az jó hegesztési tulajdonságokkal rendelkezett de abban volt egy 40 kg-os fojtótekercs is.De dög nehéz volt végül szétbontottam elemeire. Csak a főtrafót tartottam meg mert többet ér mint külön réz és vas ár.

remrendes

Nekem MIG-ben is szimpatikusak, bar ott azert vannak nagyon jo trafok.

svejk

No, mennyi lett az annyi?

jani300

Most itt mindenki előtt ? :)
14 kiló csak a primer .
Az egyszer elég volt gyorssegély gyanánt :)

svejk

jó...

Régebben Pécsett és Miskolcon vették a legjobban a rezet.
Amikor itt felénk 900-at adtak érte akkor felétek 1200 is.

Vajon most a nagy törvények után meg van még a különbség?[#nemtudom]

jani300

jani300

Én a hatfázisú egyenirányításban vélem megtalálni az okot .
Volt alkalmam kipróbálni néhány gépet .
Az a fojtós dolog érdekelne ,nincsen rajzod róla :)

fn47xk7ei

Tehetsz bele "12 fázisú" egyenirányítót akkor sem javul a hegesztési tulajdonsága a gépnek ugyanis eső jelgörbével rendelkezik a trafó így az ív pillanatnyi tulajdonsága ( ami akár zárlat is lehet cseppátmenetnél) határozza meg az aktuális feszültséget. Röviden nem. A fojtó ami jelentősen javít inkább a tulajdonságokon és valamennyire "simítja" a hegesztő áramot azaz a lengéseket.

fn47xk7ei

Rajzom nincs róla mert minek. Viszont találtam róla fényképet.

jani300

Csak hatfázisút lehet ,nincs más elvi lehetőség .
Meg a hegesztő keze .
Tapasztalatból írtam .
Ott példának a 200 as háromfázisú hetra ezekhez képest rosszabb .

fn47xk7ei

Badarság. Sok fajta trafóm volt, köztük 200-as Hetra is és semmivel nem volt rosszabb mint más trafós gép.

jani300

Tegnap előkerült egy 200 amperes co fotó is ,az egy oszlopos lemezelt ,az is hetráé volt .
De a villamos bekötése érdekelne ,a fénykép lényegtelen .
Volt 200 amperes bikázó töltőm ,az a primer oldalon szabályozta a töltőáramot ,töltés közben .