Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Hogy csinálod ilyen egyforma távolságúra a pöttyöket?
A forgatód minden pedálnyomásra lépik egy beállított szögelfordulásnyit?

Révész Richárd

Azt nem tudom, de már láttam ilyen gépet működés közben.
A Fronius gyárt ilyet, de biztos van más márka is.

Révész Richárd

Bár nem tőlem kérdezted, de ez "benne van a hegesztő kezében"
Az ív folyamatos a hegesztőpálcát pedig mindig odaérinted az ívhez és lecseppen egy csepp.
Ezt a ritmust kell megtanulni és ilyen szép lesz a varrat.

sufnituning

Megoldható úgy is, hogy keresel egy CNC-st valahol, akinek van egy impulzusos AWI hegesztő invertere (pl)

A pisztolyt rögzíti a marógép, vagy plazmavágó, vagy akármilyen gép szerszámfelfogójába, 4T-re (folyamatos üzemre állítja) a gépet és ahogy Ricsi barátom írta impulzusmódban kikísérletezhető az impulzusszámnak megfelelően a pöttytávolság és az áramerősséggel a pöttynagyságot is be lehet állítani. Ezután csak a név szerszámútjára van szüksége a CNC-nek.
Ja és a kezdésnél megindítani a pisztolyt, a végén meg kinyomni, de ezt is be lehet a G kódba írni, és a pisztolykapcsolót átvillanyszerelni.

PSoft

Lentebb volt egy nagyon látványos videó, de már sajnos...nincs.[#szomoru1]
[#t248p1845#]
Kicsit felette meg, az akkori hsz.-ok/reakciók.

sufnituning

A forgatóm folyamatosan forog, amíg lépek a "gázpedálon"
a potival állítható a sebessége, ha leugrok a pedálról megáll a forgás és kézzel tekerhető.

Hogy ezt nekem ki mondta??[#nemtudom] amikor elkezdtem csinálni a gépet, vagyis amikor már az áttételezés szakaszában voltam, már meg is volt az áttételem ide, de a valaki?? tanácsára így kuplungosra csináltam és azóta mindennap imába foglalom a Valaki nevét[#nemtudom]

sufnituning

Ja ezt rosszul írtam, mert nem  "gázpedálon" mert a pedálban nincs poti, csak egy kapcsoló a poti a tápegységen van bocs!

Szalai György

Akkor ez is olyan, mint az esztergálás, hogy nyolc óra alatt meg lehet tanulni.
Csak azt minden nap kell, sok éven keresztül.

sufnituning

sufnituning

Egyszer majd áruld el nekem, hogy azt hogy csinálod, hogy van egy téma és kapásból előhúzod hozzá az aktuális  videót, (és)vagy az előzményeket!

Már többször megfigyeltem![#wave]
"Te - Te tudsz valamit!"

Révész Richárd

Így van. Jómagam kb 18 éve tanulom, igaz nem 8 órában.
[#integet2]

PSoft

Nincs ebben semmi mágia!

Igen egyszerű a válasz, napi szinten olvaslak benneteket, a-z-ig.
Úgy hogy, a
IdézTe - Te tudsz valamit!
megállapítás nem egészen helytálló.

Ugyanis én...mindent tudok![#vigyor]

De...
Áruld már el a [#66@svejk] -nek, hogy is hívják azt a qrva fogót!?[#vigyor]

Látod milyen tudatlan. (ugyan én nem írtam, mert hogy is nézne az ki mindezek után, de én is)[#nyes]

3m9kaxws5

KoLa

Nekem is van egy ilyen fogóm!
Örökség, 30 éve tologatom ide-oda, mert hogy olyan szép régi! de ez lessz a megoldás...
Megfogni vele valamit, fotózáshoz!

svejk

Nekem jó továbbra is golyófogónak. :)

Igazából sosem láttam igazán nagy előnyét, nem is nagyon használtam.