Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Nem csak a fordítással van a gond.Sajnos sokszor a digitális kijelző is úgy van kalibrálva ( 300 amper )és mellé még az adattáblákon is fals számok vannak.

sanyi84

250 A? Az? Volt itt ilyen zsebgép. Jó ha 140 megvan. Nem gyújtotta be a 4 es pálcát, ventillátor lehalt ha terhelést kapott. A kos blm em 3x nehezebb és csak 200 A tud, le is veri a nagy pálcával az automatát.

remrendes

Laser Cold Welding Machine?

fn47xk7ei

Talán érdemes olyan embert is meghallgatni aki vásárolt abból a zsebgépből tizenegynéhány ezerért és persze meg sem próbált 4-es pálcát akasztani a végére. Ha az ember helyén kezeli a dolgokat akkor jobban jár. "Zsebgép" a Rehm Booster is de elkeni a 4-es elektróda száját.. igaz nem tízezer az ára. A kis Kínai pedig ha 100 A-es ( valószínű)akkor is megéri az alacsony árát ha hosszabb távon üzemképes és csak évente kétszer használják. Eddig még nem nyilatkozott csak egyszer a tulajdonos, akkor viszont azt írta (ha jól emlékszem), hogy működött a gépezet és tudott vele hegeszteni.

frob

Sziasztok

Hegesztés közben szoktatok e védő maszkot viselni?
Ha igen akkor milyet? jó lenne találni valami olyat ami automata pajzs mögött is rendesen elfér, most 3M maszkot szoktam használni ha nagyon kell hegedálni, de nem épp komfortos a viselete, persze amit kell azt teszi..

előre is kösz
R.

ra8nsmk6w

Hegesztő kámzsa! ebben az esetben a fütést is lekapcsolhatod. Van olyan paizs amibe beépitett szürő van, az nem kényelmetlen.

fn47xk7ei

sufnituning

[#eljen]
Tetszik a kis mágnestalpas fúró is, ideje lenne már egyet csinálni!

fn47xk7ei

Most asztalokat nézegetek mert kellene egy nagyon egyszerű átfordítható keretes asztalka (bár a linkelt videón nem ilyen látható de tetszett).

jani300

Ruszki (vagy ukrán ?) Kasznisokat szoktam nézegetni .
Az egyik idősebb szakállas még kocsikat is forgat valami csörlős  két állvánnyal .
Azon hegesztették a felállós húzatópadot .lehet megkeresem .

jani300

Nem igazán a mai szemlélet szerinti profizmussal dolgozik , de érdekes azért .

remrendes

Megeri? 290 fontert mar EVOMAG42-t tudsz venni az FFX-nel.

remrendes

200 font alatt pedig mar a cseheknel lehet kapni valami kinait az ebayen.

fn47xk7ei

Lakatos munkánál én máshogyan gondolkodom .Például nem lehet két oldalt magasan kiálló vas. Nézegetem én is a netet de az eddig látottak nem tetszettek, bonyolultak vagy más problémám volt velük. Nekem a lényeg, hogy sorozat munkára alkalmas legyen,egyszerű, szétszedhető, kevés helyet foglaljon raktározáskor meg hasonlók. Jelenleg "C" sínek használatát látom  a legpraktikusabb megoldásnak.

vjanos

Automata fejpajzsot szeretnék venni, ami akár sz impulusos AWI hegesztéshez is megfelel. Tudtok bevált modellt javasolni?

Elsőre az Esab Savage A40 -et néztem ki, de viszonylag kevés helyen tartják, raktáron meg pláne...