Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

empé13

Szia Jani!

Ilyen, mint ez a gép?

Üdv: P.

empé13

Késő van már, a kép is lefeküdt!
[#eplus2]

frob

Ha már hegesztés, tulajdonképen plusz anyag hozzáadás, valaki próbált már házilag fémszórást?
Fémport lehet kapni, még csak nem is eszeveszett dolog, talán még ha nagyon küzdök acetilén és oxigén is kerül...

Na de itt sok embernek van awi is otthon, gondoltam azzal kellene valahogy összehozni, plazmát csinál, nagy sebességgel belelőni a port ahol felizzik és beleütközik a felszórandó felületbe....
persze lehet hogy kell hozzá valami különálló fej, de vajon működhet?

Azt láttam hogy normál esetben huzalosal szokták ezt megoldani, de hát az ember ötletel :)

fn47xk7ei

A háromfázisú hegesztő macid milyen szinten áll már? Készen van?

jani300

Szia !

Fázishasítós a szekundere az biztos .
De lebontott oldallal voltam rá kíváncsi ,és nem is láttam sokszor , így nem tudom ez a gép -e .
De nem hinném ezekből túl sokféle magyar gép lenne .

empé13

Szia Jani!

Igen, a szekunder oldalon -fokozatmentesen- fázishasítással lehet szabályozni.
Holnap majd lefotózom a"belét".

Úgy emlékszem, hogy nyugati exportra készültek, itthon kevés gépet értékesítettek.

Üdv: P.

empé13

Néhány kép:
P.

frob

Csíkarc, jogos a kérdés!!!
Szerencsére annyi meló van, hogy nem jutottam idáig, ami bosszant is, mert kb minden itt van a próbához, csak legózni kellene...
Amint lesz valami, jelentkezem vele!

J-Steel

Olyan kérdésem lenne, hogy a Linde cseretelepen azt mondták  nekem, hogy az argon palacknak kisebb a csatlakozása a co2 palackhoz képest, ezért más reduktor köll rá.
 Nekem ez furcsa volt, mert a neten árult reduktorok esetén mindig azt írják, hogy co2-re és argonra is jó.
 Később azt is megtudtam, hogy a kevert  gázt  tartalmazó palacknak is akkora a csatija mint a co2-nek.

Utánanéztem a neten, és nekem az jött le, hogy mindkét csatlakozó 14 menetű egy coll hosszon (14 TPI) párhuzamos jobbmenet, a különbség a menet külső átmérőben van, ami
- a co2-nél 21,8mm
- argonnál 20,95mm (szabványos 1/2 colos menet)

Igaz ez? Akkor most a co2 reduktor nem használható argon palackkal?

ANTAL GÁBOR

A Co2 palackban cseppfolyós állapotban van a gáz. A folyadék fázis fölött kialakul egy gáznyomás ami az egyensúlyt fenntartja . ( ha növelnénk a nyomást akkor cseppfolyósodna a gáz , illetve ha elpárolog a folyadék akkor átmegy gáz fázisba .  Ez a nyomás egy átlag szoba hőmérsékleten kb 45 bar

Az argon palackban csak sürített gáz található aminek a nyomása 150-200 bar is lehet . Nem  lenne célszerű ugyanazt a reduktort használni ( mert pl a primer órák méréstartománya is eltér )

Persze hekkelni azt lehet , A nagynyomású reduktor megy minden hová ,ha   készítesz egy  menetes átváltót .  
 ( a dissuus kontra PB is hasonló .  Sokunk használ dissous reduktort PB re egy átváltóval  )

jani300

Üdv !
Logikus amit írsz !
Abban azért van némi ellentmondás hogy az oxigénreduktor menete viszont teljesen megegyezik a CO palackéval .
Na hát ebből kifolyólag én oxigénreduktort használok a CO palackon .
Hogy megelőzzek néhány hozzászólást tudom , most már illene befektetnem azért egy rendes CO reduktorba ... :)

sufnituning

Még Argon - Argon közt is van különbség a reduktorcsatlakozásnál. a 150 báros más mint a 200 báros

fn47xk7ei

De, hogy még tovább növeljem a káoszt, nekem nagy oxigén palackban van az argon gáz töltve és oxigén reduktoron keresztül használom úgy, hogy magamnak keverem a corgon gázt a hegesztéshez. A palack kiürülése után meg vagy viszem a MÉH telepre vagy felhasználom más gázzal való szabálytalan használatra![#felkialtas][#kuss]CO2 gázhoz viszont mindenképp rotacsöves fűtőpatronos reduktort használok... "természetesen" ezen is buharált, átalakított csatlakozó van mert nem eredeti EU-s szabvány menete volt a hollandernek.

jani300

Nekem meg még átfejtő csövem is van ... :)
Vagy tiszta bolondok vagyunk , vagy tudjuk mit csinálunk :)
De hagyjuk ezt mert még megpróbálja valaki , utánozni .
Majd alkalomadtán akciósan én is szeretnék egy áramlás mérős reduktort .
Ja meg most megint jó magas vérnyomásom is ,basszus :)

ajpwg6jrn

Egy kis technológia: https://www.facebook.com/ferencbertok1973/videos/2153758071391515/
Bocsi a FB linkért, de még csak hasonlót sem találtam a YT-on. :) Remélem meg tudja mindenki nyitni. De ha nem, akkor kézi lézeres hegesztést mutat be. Elég szupernek tűnik a dolog.