Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

svager

Ez direkt erre gyártott cucc.
A pajzs is össze van kötve vele,és a kapcsolóval vezérli azt is.
Ittvan kész gép,de lehet kapni itt csak elektronikát is,persze kérdés,hogy rá meri valaki bízni erre a gépét.

fn47xk7ei

Ezt tegnap este kaptam szét. Szeretek mindenről belülről meggyőződni.Ez egy valósan 250 A-es kínai gép, ténylegesen lemértem a különböző potméter állásoknál terhelve a gépet. Alkatrész és rézdrót is van bőven a nyákon. Teljes hidas gép kétutas egyenirányítással a szekunder oldalon.

fn47xk7ei

A Fronius régebben hajlamos volt a túlméretezésre. Ez is régebbi kategória,Kemppi és 400 A-t tud 60%-os bekapcsolási idővel MIG és MMA üzemmódban is. Plusz még alul a vízhűtőkör is elfért.

vadember

Szép vastagon áll benne a por. Elég jó gép ez ahhoz, hogy megérdemeljen egy takarítást.

frob

Na valóban jó masinának néz ki még így képről is.

A stromoban pl van hely még egy garnitura igbt-nek
Tehát érdemes rögtön belerakni es kb örök élet...

frob

Stromonak ennyi a bele
Latszik hogy hianyoznak belolle cuccok

fn47xk7ei

Nem hiányos az csak "úgy" van méretezve.Tudja a minimumot és kész. Láthatod a fényképen, a Rilon-ból pedig a két fojtót takarították ki pedig a panelon ott a helye és a jelölés is.

ANTAL GÁBOR

Azért mert alkalmazzák a " vakulj magyar " jelszót . 300 ampernél az ívfeszültség már bőven 24 V fölött van  ( emlékeim szerint min 28 V ) De rá is lehet keresni a neten  . Legyen a hatásfok 100% . A leadott teljesítmény 8400Watt . No ennek be is kell mennie . Ehhez 1 fázison 36.5 Amper kell . Ha csak 24 V os feszültséggel számolok( jól benyomja a hegesztő a pálcát)  akkor is kell 31.3 A.

Hidd el ez a vakulj magyar

TBS-TEAM

Műszaki adatok
Áramerősség   10 - 230 A

Üzemi feszültség:

14,5-24,5V MIG/MAG;
 20,4-27,2 MMA;
 10,4-19,2V TIG

Üresjárati feszültség   90,0 V
Hálózati frekvencia   50-60Hz
Hálózati feszültség   230V
Hálózati biztosíték   16A

Lehet számolgatni.

De csodák nincsennek.
József

d30xhrezp

Én egy gyárit próbálok életre kelteni.
Megmaradt a gyári egyenirányító része, a trafó és az kimeneti egyenirányító. Kapott tl494-es vezérlőt, IGBT-t ,és meghajtókat,tápot. Egy sorba kötött izzóval már próbáltam,az üresjárati feszültség 63V, 33.3 Khz. Talán 100-120 A fog tudni,ha nem megint a füst fog kijönni belőle. [#nemtudom]
Már majdnem többe van mint a legolcsóbb Orosz inverter.[#wilting]

fn47xk7ei

"Hidd el ez a vakulj magyar"..nem hiszem mert az egész világon így forgalmazzák ezeket a gépcsodákat. Szóval semmi "vakulj magyar"! Semmivel sem hülyébbek a magyarok mint más nemzet. Vagy nem így gondolod?

fn47xk7ei

Van erre egyszerű matematikai meghatározás is. Uív=(Ax0,04)+X.  Az "X" értéke AWI-nál 10 V, MIG-nél 16 V, MMA-nál 20 V. Ezzel nagyon jó közelítési értékkel meg lehet határozni a teljesítmény igényt is. Inverternél 80% hatásfokkal érdemes számolni.

ANTAL GÁBOR

Én  300 A nél 28 V ra tippeltem az ívfeszültséget . A te képleteddel ez 32 V .No akkor a teljesítmény már 9.6 kW és még nem számoltam a hatásfokkal .  Bolondítják ezek a népet

Legyen akkor : vakulj nép ! és akkor a nemzetiség lehet cseh német orosz

PSoft

No jó, de...honnan veszitek a 300 Ampert?[#nemtudom]

ANTAL GÁBOR

Olvastad a 1843 -at ?  de utána egy kollega  belinkelt egy áruházat ahol az A betűt simán amper-nak "fordították"