Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

"De a villamos bekötése érdekelne ,a fénykép lényegtelen ."... szerinted! Amúgy meg van egy transzformátor és egy egyenirányító aminek a két polaritása ki van vezetve. Csak nem lehet olyan bonyolult az egyiket megszakítani és oda betenni egy fojtó tekercset.[#fejvakaras]

jani300

Annak sima 3 tekercses szekundere van ,3 fázisú híddal .
A hatfázisú 3 középmegcsapolású tekercses 3 fázisú híddal .
Sokkal simább egyenáramot ad .
Azért jobb .

jani300

Végül azért kaptam választ ,köszi !

fn47xk7ei

Jani, már régebben is kitárgyaltuk, most is leírtam de úgy látszik felesleges volt valaha is a billentyűzetemet koptatni miattad! Értetlenkedsz megint! [#vigyor1]Semmi köze az hegesztési tulajdonsághoz az 50 Hz ELMÉLETI SIMÍTÁSÁNAK! Hosszzzzúúúú!

jani300

Jól van most erre mit mondhatok ?
Linkelhetnék legalább 50 itteni hozzászólást cáfolatnak ,de minek ?
Sok balfék mérnök csak pocskolja a diódákat ,amikor egy is elég lenne :)
[#integet2]

jani300

Ja ,nem kell simítani alapból simább .  De hagyjuk , késő van :)

Bordogh

Lonewolf akként árulja őket!

fn47xk7ei

Egyáltalán tudod miről beszélsz? Kivel beszélsz? Az életben egyszer nem kötöttél amper és voltmérőt hegesztés közben egy gépre hogy, valójában lássad az áram és a feszültség ingadozását . Csak kígyózol a mondataiddal, értelme nincs. Sehol nem írtam a felesleges diódákról( a 12 fázis nem releváns) annyi kell bele amennyi az adott tekercsek egyenirányításhoz kell. Csak értetlenkedsz ezen a fórumon állandóan!

fn47xk7ei

Vazze, szedd már össze a maradék gondolatod. Hol írtam, hogy nem kell "simítani? A hálózati frekvenciát ! A fojtó az ív tulajdonságai okozta áram és fesz. ingadozását kell simítania! De eddig bármit írtam fel sem fogtad! Ha néha olvasnád és emlékeznél a hozzászólásaimra akkor tudhatnád én gyakran szoktam a fojtó témát erőltetni ill. javasolni. Szóval öregszel már nagyon.

sufnituning

Hát nem tudom? Ezt szabályozható toroidnak nézem.

Egyébként meg ha 1 mm-nél vastagabbat nem akarsz hegeszteni, akkor mikrosütőtrafóból tudsz csinálni fillérekért.

vjanos

Az is van benne, de alatta van egy mikrosütőénél nem sokkal nagyobb trafó, jó vastag szekunderrel. A toroid a másik trafó primerjét állítja, illetve még egy SSR is van benne a kapcsoláshoz.

Ati: nekem van egy, de még nem üzemeltem be.
Rendeltem hozzá dupla impulzusos vezérlőt, már csak össze kéne rakni...

sufnituning

Kíváncsi vagyok milyen lesz, majd írd meg!Publikáld!

Szalai György

Ha a 3f hegesztőgép az U/I jelleggörbe beállításához fojtótekercset használ, akkor is szóró jellegű a fő trafója? (Terhelésre jelentősen ejti a szekunder feszültségét?)
Vagy az áramkorlátozás ilyenkor csak a fojtótekercs feladata, a főtarafó pedig mereven igyekszik tartani a szekunder feszültséget, a névleges terhelőáramon is.

(Sosem volt ilyen nagy hegesztőtrafóm csak kicsi egyfázisú, házi gyártmányú.)

jani300

Konkrétan ez a bontódó hegesztőgép a primer oldalon  3 fokozatban volt kapcsolható , a szekunder tirisztoros folyamatos szabályozása mellett .
Ezt a szórótrafót nem feszegetném .
Sima 3 fázisú trafó ,légrés nélkül vasalva .
A primer és a szekunder a vasmag hosszában van elkülönítetten tekercselve . Ebben nem volt fojtó .
Szigorúan a saját elképzelésem szerint a régi trafós hegesztőgépek trafói rövidzár üzemre vannak méretezve .
A tekercselőhuzal keresztmetszete nagyobb a vasmag méretéhez képest .
És is SZIGORÚAN csak szerintem , az áramkorlátozást a vasmag telítődése végzi .
Ha tévednék akkor szívesen veszem ha valaki kijavít , elmagyarázza hol tévedek .

jani300

szorótrafó
Nem bánom akkor legyen szórótrafó :)
Nincsen akkor szükség magyarázatra , úgyveszem hogy tévedtem ...