Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Lehet érdemes lenne átmérned a dióda hidat , meg szoktak szakadni a kis generátorokba gyártott diódák .
Az az eredménye hogy "rosszakodik" a gép .
Az enyémben már mind meghalt , érdemes lenne tennem egy képet , megint kapnék a fejemre :)
De ki vannak váltva , igaz többfélével ,ami éppen az adott pillanatban ott volt ...

J-Steel

Ha mind a két anyag kettes, akkor biztosan. Én arra még co2-t használnék.
 Nekem a pálca jött be 5mm felett, amikor két 10mm vastag zárt szelvényt hegesztettem.

De amikor ugyanezen 10-eshez egy 3-as anyagot kellett hozzáhegeszteni, akkor hiába variáltam a pálcadőlésel, arra jutottam, hogy az egyik anyag szinte széfolyik a másikba meg alig olvad be.
 Végül CO2 segített.
Ezek szerkezeti acélok voltak, S235.

frob

Ezért is próbálkoznék meg a meddő helyretételével, ahogy olvasom 0.6 cosfi-t gyárt a hegesztő, ezt azért érdemes helyretenni, mert hát jó hosszú a betáp kábel és bár nem melegszik észrevehetően, minden bizonnyal nagy lehet rajta fesz esés

ezért is agyalok egy kapcsitápos cuccban, már kb megvan minden , kivéve az időt :D

Köszi neked is és Csikarcnak is

ANTAL GÁBOR

Süllyedt Talált ! .. Aktív koromban egy műhelyt ( is ) vezettem . A hegesztő ocsmány varratot produkált . Igaz iszogatott de azzal ütöttem el hogy roma 3.14 nát fogtál az éjjel ?   Aztán és is nekifogtam de nekem is csupa ragya lett a varrat .  No majd otthon megmérem a huzalsebességet és a feszkót a saját szuper gépemen és a paraméterek birtokában beállítom a gépet
Másnap próbálkoztam  .  Semmi eredmény .  No szétszedtem a gépet  ( Ős Trakis)  Hát 2 dióda zárlatos kettő pedig szakadt volt a 3f graetzben .  Kérdem a kollégát : nem vettetek észre változást a gépben? A válasz de igen : állandóan leverte a biztit  amit a villanyszerelők már kétszer cseréltek ( növeltek )  Most már bírja . 3*25 ampernél jártunk
Ok de nekem miért nem szóltatok  szóltak  Hát minek zavarjuk a főnököt ilyen aprósággal [#kacsint]
Aztán kapott jófajta ( zöld) ruszki diódákat . 15 éve gond nélkül megy .. Azok az autós generátor diódák :a bohóckodás kategóriája

Szalai György

,,Azok az autós generátor diódák :a bohóckodás kategóriája" [#eljen][#eljen][#eljen]

A dióda kivezetése kb. másfél milliméter átmérőjű (ellapítva három széles) és a vele épített készüléknek kéne leolvasztania a hármas pálcát.

Szalai György

Csak kérdem: Amikor éppen nem húzol ívet, a fázisjavító kondenzátorod akkor is rajta marad a hálózaton?

jani300

Mivel én hoztam fel a témát bátorkodom válaszolni .
Nem .  CO hegesztőgépről beszéltünk ,ott megoldott hogy csak üzem közben menjen .
De létezett gyári Hetra abban volt amelyikben volt , ott állandóra volt bekötve .

jani300

Na ... Akkor most leírhatnád miért rossz az általad említett szerkezet tervezése :)
Statikailag ,mechanikailag hibás a szerkezet :)
Ugyan az mint amikor önhordó alvázas autónál kitalálják hogy majd ők megerősítik egy jó vastag laposvassal .
És ennek ellenére sokkal hamarabb eltörik megint .

J-Steel

Természetesen statikailag hibás. De nem ez volt a kérdés, hanem ha adnak egy munkát (ebben az esetben én adtam magamnak) akkor azt meg kell csinálni. És ahhoz módszer kell.

jani300

Ja ,igen .
Hát erre kár sok szót fecsérelni .
Én megtudom pálcával hegeszteni .
Némi gyakorlat elég hozzá .
10 év múlva Nálad is meglesz a gyakorlat ,biztos vagyok benne .[#integet2]

jani300

Még egy szösszenet , ha tudom hogy nem lesz jó , én nem csinálom meg . Történjék bármi .
A hegesztés is egy szakma , és a kivitelező is felelős , nem csak a tervező .

g89ketty

fn47xk7ei

Szerintem nem Talált!....Idézet a Frob általi hibaleírásból: Persze van amikor nem csinálja, de van amikor igen, be van állítva nem piszkálom sem az áramot sem az előtolást, még is az az érzésem hogy az előtolás változhat....Már pedig ha dióda hibás akkor kevés dióda produkálja a hibát úgy, hogy "néha igen néha nem". Persze kivétel a sajtolási kontakt hiba.

frob

Holnap azzal kezdem a napot hogy szétszedem a gépeket és megmérem a diódasort!!
Mert most már belém ültettétek hogy nem e ez a gond, akár ez is lehet szóval szétszed és ellenőriz! :)

frob

fogós ravasz kérdés, még nem tudom hogy is lenne , az biztos hogy az ideális az amikor nincs ív akkor nincs kondi, tehát elvileg kapcsolgatni kellene, végül is ott a mágnes kapcsoló, azzal már lehet még 1-et kapcsolgatni...
úgy hogy akár meg is oldható...
és ha nagyon kegyetlen akarok lenni, akkor nagyduzoggva még az ív meglétét is ellenőrizhetném

de sztem maradok az egyszerűnél, plusz 1 mágneskapcsoló és hadszóljon

egyébként kösz hogy felhívtad rá a figyelmem!!