Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Kis széntartalmú acél folyáshatárát megnöveli

PSoft

Ha esetleg majd részecskegyorsítót építenél...
Egy nióbium alapú mágnessel tudod irányítani a részecskenyalábokat.[#vigyor2]

jani300

Elcsesztem egy ötezrest ...
Persze ha azt nézem hogy van a pakkban egy ötvendarabos kisdobozos Böhler fox gni 99.5 százalék nikkel tartalmú  öntvény pálca ,lehet nem is volt akkora ráfizetés .

jani300

talán spotter

No ,lett valami hegesztő félém .
Utána kell még keressek konkrétam mi is lehet ez , hátha ismeri valaki .
Egyébként roncs , de talán nem hiányos .
És nagy dilemmában vagyok hogy rámozduljak e egy régebbi trafós plazmavágóra az még bontatlannak néz ki .
40-80 amper van ráírva 250 volt talán üzemi fesz , 150-200 kilónak saccolom . EZEN MOST RÁGÓDHATOK REGGELIG ...
Igazából még az árát sem tudom .

s7manbs8

fn47xk7ei

Lehetne, aztán mégsem használják elterjedten a gyakorlatban. Vajon miért is?[#nemtudom][#kacsint]A video készítője is csak egy lelkes naiv amatőr.

ywathzay

Szerintem nem, maximum keményforrasztani.

tiggersoft

Igen, lehet, csak nem gazdaságos. Az egyetlen elterjedt felhasználása a vízalatti hegesztés. Ott az acetilén szóba sem jöhet...

fpd0kbd4

Anno, a boncolósban[#t24p2307#] kitárgyalt hasonló szerkezetemmel,a képen látható keményforrasztást ill. horganyzott lemezen "hegesztést" lehet elkövetni.(igaz itt egy kis benzin adalékolás is van)

sufnituning

Ennyi erővel csinálhatnál acetilént is és még az égéshője is magasabb.

ANTAL GÁBOR

Szerintem a hidrogén miatt. Ha a hegesztési övezetbe hidrogén kerül akkor a varrat szilárdsága lecsökken és törésre hajlamos. Hegeszteni acetilénnel kell ! Igaz az is tartalmaz hidrogént de az kötődik a carbonhoz
   Keményforrasztani lehet hidrogénnel propánnal benzinnel  stb

jani300

Karbidból .
Évekig kaszniztam ,acetilénfejlesztővel .
Én csináltam a fejlesztőt is , kicsinyítve a szabványlap alapján .

ebalint

A gázhegesztés eljárás elve

Gázhegesztéskor a fémek olvasztásához szükséges hőmennyiséget éghető gáz és oxigén keverékének elégetésével kapjuk. A hegesztőpisztoly furatán kiáramló gázkeverék nagy hőmérsékletű lángot ad, amely a munkadarabot és a hozaganyagot is megolvasztja. Gázhegesztéshez különféle éghetőgázok használhatók, hidrogén, propán, bután, acetilén stb. Közülük a legnagyobb az acetilén jelentősége. Az 56 800 kJ/m3-es fűtőérték nagy égési sebességgel (oxigénben 11,6 m/s) párosul, amely a többi gázokhoz viszonyítva mintegy 3...4-szeres lángteljesítményt [44,8 kW/(cm2)] eredményez. Az éghető gázok közül a legnagyobb lánghőmérséklet acetilén-oxigén gázkeverékkel érhető el, ezért az ipari gyakorlatban gázhegesztéshez az acetilén-oxigén használata terjedt el.

jani300

[#t248p1392#]

Itt Gábor úr szépen leírta a tutit .
Mindegy mit írnak ...
Általában a "vazs" hegesztését nevezzük hegesztésnek , de acetilénnel sem lehet mindent hegeszteni , mondjuk szerintem a savállót sem .
No persze ha valaki tud újat mondani itt a többségnek ,hát szerintem szívesen olvassuk .

fn47xk7ei

Én tudom a választ, miért írtad nekem? Sőt ritkán használom is a hegesztő apparátot. Csak mint látod néha valaki betesz egy számára érdekes "újdonságot" mintha valamennyire újdonság lenne de persze a végén kiderül, hogy csak számára az.