Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Hümmmm... nekem is szemet szúrt ill. szúrta a szememet , hogy a saját raktáron álló gépei "gépideje" drága.[#csodalk] De persze hamar túlléptem rajta.

remrendes

Azert ennek az alkatresznek a rajzara 7 percnel tobbet nem nagyon kell aldozni.

jani300

Nem szoktál Te ilyeneket írni ...  :)
Én meg most különben is bosszús vagyok ,nem sok hiányzott hogy megkérdezzem a túlbuzgó dokit , hogy mennyibe is kerül hogy hússzal kevesebbet mérjen a nyomorult vérnyomásmérője :)
Úgy kezdte hogy tudom e hogy pénzbe kerül a szakvéleménye , én hülye meg nem vágtam rá hogy egy huszas elég lesz e esetleg :)
Biztos van az a pénz ...
De még viszonylag új , de szerintem holnap váltok körzetit , nagyon kicseszett velem .

PSoft

Nem hát...
Biztos, valami front lehet az oka.[#nyes]

Ezt látszik alátámasztani a Te eseted is.[#confused]

PSoft

Biztos megette már a rozsda őket, azokkal...bajos lenne bármit is alkotni.[#nyes]

zozo

Épp tegnap próbáltam ki. 5-10 perces hegesztés nem okozott gondot, elég vastag a bőröm [#nyes]
(azt már tudom, hogy sose lesz a kedvencem)

x5izpkum

Akkor hajrá. Várom a rajzot.

jani300

Ne haragudjál már ,de kétezerből a rajz sem fog kijönni ...
Tudod a gázszerelők is megkérik az árat , hát még a tervezők .
Direkt cukkolod itt a népet ?
Ennyire nem lehetsz tudatlan , hiába gondolná valaki is .
Jelölj törlésre ha sértőnek találod .

remrendes

Egy ilyen rajzert szerintem 2 sornel tobbet nem illik elkerni, foleg egy ilyen helyen. Szivesen meg is csinaltam volna, ha a kollega ertelmesebben szol az emberhez. Bar nem vagyok eleg jo ahoz, hogy nehany fenykeprol lemerjem a mereteket.

D.Laci

d46hvfrdr

Üdv, semmiképpen sem javaslom a huzamosabb ideig vagy rendszeres hegesztéshez a szemvédőt! Mindenképpen teljes arcpajzsot használj!
A felszabaduló gázok, fröccsenő olvadék elterelése végett és a rendkívül magas UV sugárzás miatt, mindenképpen kell a teljes pajzs! Ezt a szemvédőt inkább csak hegesztési környezetben való közlekedéshez használják!
Továbbá csak hosszú, nehezen gyúlékony egybefüggő ruházatot viselj hegesztéskor!
A saját érdeked, hogy ne tedd ki magad a nemkívánatos kellemetlenségeknek!

Teljes arcvédős automata pajzsot 3-6eFt közt lehet kapni, nem csúcsminőség de amire neked kell, arra bőven jó. Amúgy általános használatra megteszi a gép.

000000000

Azért kérdeztem vissza hátha rájősz magadtól is az ok okozatra hogy miért....
Lánghegesztéshez való!
Iv hegesztéshez teljes felület védelem kell (pajzs) szerüség több kw uv ellen és felcsapódó fémgőz ellen...[#vigyor]

remrendes

Velemenyem szerint nem szabad ennyire sporolni egy pajzson. A 3-6000 Ft-os automata pajzs nem az a kategoria, amit erdemes piszkalni. Annyiert kell venni egy simat, de 15-20 korul mar van olyan automata, amit talan 20 ev mulva sem ban meg az ember.

2f428kduf

Tisztelt Uraim
Több mint 50 éve csináltam az  első hegesztö-trafómat, akkoriban ez olcsóbb volt, Az állandó tettestársamnak, Józsinak, nem volt kivárni a pajzs elkészültéét, hát rongyosra égett a képe. Csak a 16-os üveget használta. Az egész arcot takaró kell!!

d46hvfrdr

Nyilván jobb a 20eFt-os pajzs mint az 5-6eFt-os...
De aki 16-20eFt-os gépet vesz az aligha ruház be 20eFt-ot még pajzsba, illetve bármennyire is jobb a 20eFt-os pajzs, egy alkalmi barkács hegesztőnek, teljesen felesleges. Aligha fogja kihasználni és egy olcsóbb teljes pajzs is véd annyit amennyi okvetlenül szükséges, máskülönben nem kerülhetne bolti forgalomba.