Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

x5izpkum

Nm éri meg belekezdeni sem, (mérés, rajz készítése, szerkesztés, alu anyag beszerzése, cnc-zés) túl drága lenne, keményforrasztás vagy valami ragasztás/barkácsolás ami belefér max. (ez egy monitor talpának a csuklója, nem egy űrállomás alkatrésze)

remrendes

Persze, mindenki ugy vigyaz magara, ahogy akar. En, ha olcson kell, biztosan hagyomanyos pajzsot hasznalnek.
Azt, hogy kinabol milyen vackok jonnek be, azt szerintem senki nem ellenorzi.

svejk

Porbeles huzallal dolgozik valaki otthon?

laca

zozo

Köszi a tanácsokat, a szemüveg, mérőszalag és pár db elektróda ajándék volt a "postával együtt 20e Ft"-os invertereshez. Csak kíváncsi voltam, ér-e valamit a szemüveg. Nem tetszett, mint írtam is lentebb. Van 2 db hagyományos pajzsom, azokhoz vagyok szokva, jó az nekem.

Automatát felesleges vennem, csak hébe-hóba kell valamit hegesztenem, ezért is vettem a kis inverterest.
A háromfázisú egyenáramú hetrámat meg eladom, nagy helyet foglal, nehéz és nem is használom, van még egy váltóáramú trafóm is valakinél kőcsönbe'  :)

Szalai György

,,Automatát felesleges vennem, csak hébe-hóba kell valamit hegesztenem,"

Én is pont így gondoltam. Sok éven át kínlódtam és azt gondoltam az úgy normális.
Míg nem vettem három éve itt a fórumon egy használt automata sisakot, a régi, bal kézzel tartós pajzsom helyett.
Nem lehet zongorázni a különbséget.

(A másik, ami mindég zavart, hogy az új pálcának remeg a vége, mert hosszú. Nemrég láttam egy videót, amiben a szaki letámasztott csuklóból, kesztyűs bal kézzel vezeti a pálca közepét hegesztés közben. Most vettem kesztyűket is. Ez is segít majd. Szórakozva jobb dolgozni, mint kínlódva.)

svejk

Akkor dobok fel egy gurigát az Adok-veszekbe a Te előnyöddel.

ajpwg6jrn

Az utolsó gondolatoddal nagyon egyetrértek.
Amúgy én bevont elektródás pálcával mindig úgy hegesztettem hogy félbevagdostam őket, majd leköszörültem az áramátadó résznél 1 cm-en. (Annyi kb. elég is szokott lenni.)
Úgy szerintem sokkal könnyebb dolgozni.
De láttam úgy is hegeszteni hegesztős szakit hogy a hosszú pálcába egy ívet hajlított, akkor is közelebb került a pálca vége.

ywathzay

Nem a pálca vége remeg, hanem a kezed[#nyes]. De azt valóban tévedés gondolni, hogy az automata pajzs csak felesleges pénzkidobás. Nagyon jó a plusz kéz sok mindenre.

s7manbs8

Giroszkóp lehet jó lenne remegő kéz ellen.

000000000

Ne szégyelld a remegést profibb hegesztők is kétkedel fogja elektródafogót stabilitás miat!
Az auto pajzs több célú is pl köszörülni is (grinding funkcio) jó benne nem kell cserélnem védő szemüveget meló közben ami + idő...

PSoft

Urak!

A nyeles, valóban macerás "fogdmegpajzs" és a hiperszuper automata pajzs között, ott a klasszikus fejpajzs.
Azt, miért hagytátok ki a sorból?
Azzal is szabad az ember mindkét keze, lehet balossal fogni a hosszú elektródát, ha valaki úgy gondolja, hogy úgy jobban megy.
Ha jól van a pánt beállítva, hozzá se kell nyúlni, fejmozdulatokkal kezelhető, szinte...automata.[#smile]

000000000

Részben látszik akik alkalom szerüen hegeszt az keresi a kifogást hogy nem lehet nekifogni pedig hiper szuper eszközök segítik...

ywathzay

Nem szégyenlem, az én kezem nem remeg hegesztés közben, ha kell folyamatos ívtartás mellett még arrébb is állok, ha a helyzet úgy kívánja.

Szalai György

Ha SSAW csöveket hegesztenék végtelen hosszú varratokkal, vagy tartályokat nyolcas pálcával, akkor jó volna a lecsapós pajzs is.
Nagyméretű gyakorlatot szereznék, és jól látnám az izzó varratvéget pálcacsere után is.
(Más dolog, hogy nekem fejmozdulattal felfele csapnom sosem sikerült.)
De a leghosszabb varrat, amivel eddig dolgom akadt, a 60X40-es zártszelvény hosszabb oldala, kettőötös pálcával. Még csak nem is gérbevágva, hanem sima kifutó illesztéssel.
Varrok, kopogtatok, drótkefézek, és jön a másik oldal. Mire megint ívet fognék, az anyag fekete, nem izzik már. A szemem erőltetem a nem automatikusan sötétedő üveggel és kopogtatva keresem a varratkezdés helyét.
Na, ha még véletlenül olyan a pozíció, hogy az előrehajtott fejemen lévő pajzsba hátulról belesüt a nap. . .
Olyankor sajnálom, hogy nem inkább csak nézem, ahogy más csinálja.