Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Alig van különbség a propán és a bután között hát még ha a propán vs.  propán-bután gázkeveréket néznénk . De igazából nagyon nem is érdekel ilyen dokumentált laboratóriumi okfejtés , inkább igazat adok "nekie".[#awink]A pb-hez aránylag olcsón és könnyen hozzá lehet jutni . A lángterjedési sebessége harmada az acetilénének így lehet bátran, keményen nyomni vele az ipart .. hagy recsegjen a fej![#nevetes1]

sastas

Üdv!

Némi tanácsra volna szükségem, hegesztőberendezés terén. Mégpedig vennem kéne. Igazából főleg CO és néha AWI kéne. Láttam már olyan kombi gépet amelyik mindkettőt tudja, bár nemtudom, azok mennyire jók.
Egyfázisról való üzem és az, hogy egyedül tudjam mozgatni lenne az elvárás.
Nincs határozott árbeli limit, előbb-utóbb minden megvalósítható, bár első körben örülnék, hogyha automata pajzsal együtt kijönnék 200 eFT alatt.

remrendes

Szerintem en nem vennek ennyire kombi gepet, de ha megis, akkor BLM. Allitolag a RealColor pajzsuk is egesz jo.

sastas

Acélt heti szinten hegesztek, azért húzok a CO fele, de havonta, kéthavonta kéne alut meg rozsdamenteset is, eddig azokal mindig mást kértem meg. Megcsinálják, szépen, de a szívességeknek is van határa... Eddig édeasapám 80-as évekbeli, elpusztíthatatlan, homemade trafójával pákáztam, de egy ideje már nem lakok otthon, aztán mindig faterhoz szaladgálni, főleg most, hogy mégmeszebb költöztem, kicsit gáz. Csak hogy nagyjából minden komponenst felsoroljak.

robroy007

találkozón ott lesz a Syrius és tudsz velük beszélni erről majd

kombi gépet nagyon nem vennék ha az egyik oda akkor oda a többi is, illetve valahol biztos lesz szükség kompromisszumra

én külön külön tartok gépet erre is arra is igaz megtehettem anyagilag annak idején

(van nekik kombi gép ha szeretnéd elhozatom velük, hogy ne kelljen hazavinniük majd [#nyes])

remrendes

Ha meglatja az arat, akkor hazaviszik :)

remrendes

Az alu az mas teszta, akkor a 200-bol nem jossz ki.
Kellene egy Iweld, melle pedig egy Stahli.

fn47xk7ei

ajpwg6jrn

Szia.
Én teljesen ugyanezt a témakört ugyanebben az ársávban jártam körbe 1-2éve. Elég sok napot eltöltöttem vele.
És ezt vettem meg:
- Iweld Pocketmig 195 AluFlux (hegesztőgép, tökéletes, de nem tud AVI-t, arra érdemesebb külön gépet venni, a kombináltak nem a legjobbak.)
- Már a vásárlásnál kicseréletettem jobbra a munkakábelt és vettem hozzá 4 m sokkal vastagabb testkábelt. (A régit beszámolták, így pár ezer Ft pluszt jelentett csak.)
-  Iweld NORED EYE II (Fejpajzs, szerintem tökéletes, amióta megvan, még nem fájt a szemem és jól át lehet rajta látni.)
- Ezen felül vettem hozzá egy 180cm magasságú CO2-es palackot plusz egy alap reduktort.
- 2 x 5kg hegesztőhuzalt, pár darab plusz düznit és egy letapadásgátló sprayt.
Akkor ez így cakk-pakk valahol 200-210e Ft körül állt meg (ha jól emlékszem).
Azóta is nagy megelégedéssel használom a teljes szettet. (Plusz vettem hozzá fűthető reduktort is utólag, de még azóta sem próbáltam ki.)

ajpwg6jrn

Ezen felül egy kis reklám a Milwaukee cégnek.
Nagyon régóta szemezgettem már az akkus sarokcsiszolókkal.
Mivel csak pozitív dolgokat hallottam a Milwaukee 125-ös gépéről, így rászántam magam és vettem egyet 5Ah-ás akkuval.
Nos, baromi jó. (Van teljesítménye és jó az üzemideje az 5Ah-ás akkuval is. Tegnap 2-3 órán át folyamatosan zártszelvényt daraboltam vele és este néztem az akkutöltöttséget ami 1-es szintre merült, de még nem tiltott le.
Szóval 2db 5Ah-ás akkuval akár folyamatos üzemet is bírhat.
De nem is ez a lényeg, hanem a mobilitása. [#nyes]
Szóval bátran ajánlom bárkinek, nem fog benne csalódni.

jani300

Komoly piaca lehetne , ha nem lenne hangos :)

ANTAL GÁBOR

Egy direkt hajtású BLDC motort kellene alkalmazni ,  nincs hajtómű nincs kefehang .  Addig meg marad az időnként megolajozott sűrű fogú vasfűrész [#kacsint][#kacsint]

PSoft

A Bosch használja a BLDC motort, pld. ebben a gépében.
Persze, a gép jellegéből adódóan, hajtóművet hajt a BLDC.
A szétszedés célja, TMK volt.:)
Boschhammer_GBH 18V-LI

jani300

Az sem rossz .
De a fajgyűlölők megedzik a lakat fülét ... [#kacsint]

ajpwg6jrn

Igazából már minden komolyabb gyártó áttért a BLDC motorokra. Ez a sarokcsiszoló is az.