Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Ezen a nyomás/hőmérséklet diagrammon azt látom, hogy 32 Fahrenheit (0°C) alatt a teljesen töltött palack (x tengelyen 100%) folyadék halmazállapotban van és 50psi kb. 34 bar nyomáson.
Amennyiben csökken a hőmérséklet 0 Fahrenheitig (-17°C) egyszerűen csökken a nyomás 30psi kb. 20 bar-ra.

Ez nagyon hasonlít a propán-bután palack viselkedésére. Fagypont alatt ha használná az ember, érdemes forró vízbe tenni.

jani300

Köszi ! Akkor kint hagyom :)
Amíg van benne folyadék addig inkább csak a hőmérséklettől szokott változni a nyomása . Tapasztalati úton jutottam erre a következtetésre .

fn47xk7ei

ANTAL GÁBOR

Jancsi ! Úgy látszik megint félreértek valamit .  Kérlek javíts ki ! Nekem a psi az a font / négyzethüvelyk . Fejben számolva úgy 13 psi felel meg egy bárnak . Ezek alapján nem értem amit írsz [#csodalk]

J-Steel

Valóban a mindkét psi értéknél lemaradt egy nulla. De a grafikont ellenőrizve azonnal észrevehető.

sufnituning

jani300

Tegnap beszélgettem a szomszéddal .
Mondta van egy 250 es co gépe ,ki kell rezelniük ,mert valami baja lehet benne a szeléneknek .
Mondtam küldjenek már képeket ,én lehet megpróbálkoznék vele , ha az emberei még nem próbálkoztak vele .
Hátha lesz egy normálisabb gépem .
Nem lenne fontos nagyon a szakmai kommentár ,lehet olvassák a fórumot :)

J-Steel

Ez tényleg jó. Nekem mindig beleesik a fröcskölő olvadt fém a hajamba.

fn47xk7ei

Pontosabban írd körül + fényképek és biztosan van segítség - elsőre : szelént biztosan nem használtak .

jani300

Félreértetted amit írtam .
Itt csak úgy szomszéd hogy itt is van néhány házuk.
De elég messze van a telephelye .
Kértem már tőlük képet ,facén majd megkapom remélem .
Igazából egy hagyományos CO nem igazán haladhatja meg a tudásom .
De beszélni sosem árt róla,ha valami nem tiszta elsőre , pláne rajz nélkül .

fn47xk7ei

jani300

Annyit tud hogy 50ért adná ... És ez ami érdekli a dologból .
Hiába kérdezem ,mást lát benne mint mi .
Hétvégén kapok képeket remélem ,és meglátom .

ab

Amúgy ha elégedett vagy a pajzsoddal,vegyél hegesztő kámzsát.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

sufnituning

Utánpótlás[#eljen]