Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha külön tápról megy akkor talán nem, de ha mégis akkor  ugyanezzel a felállással kell operálnod ott is.

remrendes

Amper potit nem is latok a keszuleken [#fejvakaras]
Teljesitmenyt igen, ami gyanitom a feszultseg es a huzalsebesseg fuggvenye lesz.

remrendes

Vagy megsem? [#vigyor4]
Hasonlo potik lehetnek az elotolo egysegen. Szoval huzalsebesseg. Az, hogy kozben o szamolgat ezt, azt, az keerul 3.5M-ba. [#wave]

HJózsi

Még egyszer köszi a válaszod! Utánanéztem, az Si erősíti a varratot ötvözetlen acéloknál szóval nem vertek át, emlékszem, mondtam, hogy zártszelvények hegesztéséhez kellene, szóval biztosan Si tartalmú huzalt kaptam hozzáértő eladótól... [#wave]

vadember

Lehet, hogy egy kicsit elbeszélünk egymás mellett.
Láthatod a videón, hogy rá tud állni az Amper paraméterre és akkor annak az értékét állítod.
Ez természetesen ahogy írtad a feszültség a huzalsebesség és az áramátadótól való távolságból fog összeadódni. Én is tudom, hogy áramot nem lehet állítani.
Azt választom ki ilyenkor, hogy mekkora áramot akarok elérni. A szinergikus vezérlés pedig egy belső program alapján másodpercenként fene tudja mennyi mintavétel után igyekszik ezt az értéket tartani. A huzalsebességgel biztosan nem játszik, az áramátadó távolsága rajtam múlik, tehát marad neki a feszültséggel való játszadozás. Gondolom kitöltési tényezővel operál.
 A trafós gépeknél a fokozatkapcsolóval igazából jelleggörbét választunk, amin nem lehet változtatni.
A huzal előtolás változtatásával tudunk ezen a görbén mozogni, hogy hol legyen a munkapontunk. Pl. ha nagyobb áramot akarunk elérni akkor megnöveljük az előtolást. Persze ezt csak határok között tudjuk megtenni amíg a huzal vastagsága ill. az ívfeszültség miatt kialakult áram megengedi.

vadember

Mindig van benne Si, ezzel kötik meg az oxigént. A varraton található barnás üvegszerű anyag, SiO2 lesz belőle.

remrendes

Az, hogy csokken vagy novekszik az aramerosseg, az valaminek a kovetkezmenye, nem kozvetlen az aramerosseget allitja es nincs is "Amper" potmeter a 3.5M gepen sem :)

Illetve nekem az ellenkezoje remlik valamiert, az aram akkor novekszik, ha csokkentem az elotolast. Ezert olvad le akkor nagyobb cseppekben a huzal.
Kevesebb kilogo huzal kisebb ellenallast jelent.
Persze a tevedes jogat fenntartom [#hawaii]

HJózsi

Valóban, néha kialakul kis üvegszerű csepp, de leginkább csak mintha barna füst vagy por lenne ... eztán nem fog zavarni ... :)

vadember

Akkor legyen úgy ahogy te mondod. Nincs rajta kívánt amper erősség beállítási lehetőséget szabályzó gomb.

empé13

Sziasztok!
Ismerős valakinek ez a gép?
Üdv: P.

Papp Ferenc

Üdv! Szerintem pedig van. hiszen kell ,hogy legyen , viszont a huzal előtolását ,automatikusan végzi , s van még egy állítási lehetőség , beégetünk , vagy felrakunk. Amikor kezdtek ezek a gépek megjelenni , sokat láttam belülről . S teszteltem is rendesen.

svejk

Nem lehet, hogy csak MMA üzemmódban működik az "amper beállítás"? Esetleg impulzus üzemben?

A huzalelőtolást szerintem nem piszkálhatja, hiszen az nagyon meglátszana a varraton, főleg automata gépeken ahol a varrat készítés sebessége állandó.

dezso74

Sziasztok Fórumtársak!

Valakinek van ötlete, hogyan tudnák karosszériára felponthegeszteni kihúzóalátétet?
Sajnos nincs karosszériás ponhegesztőm...
Gondoltam szalagfűrész forrasztóra, de az kevés.

jani300

5-7 Volt körül mennek .
Trafóm már van . Időzítő is kell bizonyosan .
Én is erősen érdeklődöm a téma után , de gyakorlati tapasztalatom még nincsen .

dezso74

Van egy ellenálás hegesztő könyvem. De most a hegesztő kellene, nincs időm tekergetni, próbáltam mikrohullámú trafóból, de nem vált be, még megpróbálom 12 volton.

https://www.youtube.com/watch?v=neR_RFTblqg