Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

vadember

Nem poén volt, csak az állítás valótlanságára hívtam fel a figyelmet.
Pont úgy van a beállítás a hagyományos gépen ahogy írtad.
Én már tudom, hogy kb az anyagvastagság mekkora fokozatot kíván. Oda kapcsolok, bal kezem a gombon és hegesztés közben tekerem a gombot. Amikor jó a hangja abbahagyom. De ezt most fotózzam le és tegyem ide ki példának?
Minek? Ahány gép annyi beállítás plusz beszorozva a kezelők technikájával.
Nem értem ezt a profi-hobby gép mizériát. Mind a kettőnek tudnia kell normálisan hozni a paramétereket ami rá van írva. Csak a terhelhetőségben kell lennie a különbségnek.
Ha nem lehet vele hegeszteni akkor az célközönségtől függetlenül rossz. Persze sokan a gépre fogják a saját tudatlanságukat.

fn47xk7ei

Igen , a voltmérő értéke szinte ideális - viszont az ampermérő csak parasztvakítás pedig néha jó lenne ha valós értéket mutatna . Én most ezzel ellentétben az én gépemen éppen a 4 digites voltmérővel szenvedek mert nem akarja a valóságot mérni . Nincs szerencsém velük - míg tesztelem őket addig jók mikor meg beszerelem a hegesztőgépbe akkor teljesen irreális értékeket mutatnak , néha 120-150V-ot is . Az ampermérő az jó mert egy egyszerű 400 A-es 60 mV-os sönt és egy hozzávaló analóg 400 A-es műszer .

HJózsi

0,8-ast ... [#guluszem1] amit rám sóztak, mondták, hogy van 1-es is ...  összetételre nem is gondoltam, hogy rá kell kérdeznem, szóval meg kell nézzem a tekercset, vagy a dobozát ha még megvan ... Nagyon köszönöm a válaszokat, most már ennek is utána kell nézzek, nehogy legközelebb is átb .vágjanak ...[#zavart1]

HJózsi

A drótkefe amúgy lehozza, csak zavart, hogy másnak nem lesz ilyen, hanem szép tiszta marad ...

000000000

A műszer bemeneteire megfelelő hidegítést KELLene tenni és nem ugrálna össze vissza az érték !

Az ív egy nagyfrekvenciás zavarforrás, így ne csodálkozz a fals adatokon.

Régi nagyfrekvenciás sebészeti vágóban is csak 2 trafó egy szikraköz és 1 kondenzátor volt és mégis vágta a bőrt, húst, inakat, mindet !

Lehet tippelni mi volt a frekvenciagenerátor benne. [#papakacsint]

Csuhás

Tulajdonképpen egy Tesla trafó volt az egész?

fn47xk7ei

A kimenet hidegítve van il. csak a munkakábel ( mivel polaritás váltós így odatettem )és ma tettem egy 100 Ohmos ellenállást párhuzamosan a műszerrel és így már keveset javult az állapot de mégsem jó . Ami javulás , hogy a műszer most alaphelyzetben nullát mutat előtte pedig még be sem volt kapcsolva a főtrafó már akkor is tizenvalahány voltot mutatott a műszer . Az agyam már kezdem eldobni mert azt hittem egyszerű beépíteni aztán mégse ![#fejvakaras]

000000000

A tesla nem "vasmagos", ez meg igen  !

Amit át tudott engedni nagyfekit a vasmag az már elég volt vágásra.

Az újabb gépek már félvezetősek és koagulálni is tudnak.  

Én nem szeretem mert égett ember szaga van ! [#nevetes1]

000000000

Ellenállás nagyfrekvenciára csak borogatás ebolára !

Kondi kellene a műszer közvetlen bemeneteire 1nF 10nF 100nF.

fn47xk7ei

Az ellenállás jót tett neki mert ha nem megy a főtrafó akkor nincs ív így nincs HF sem bár ezek szerint akkor a segédtrafó kavart be mert mint írtam "üresben" is feszültséget mutatott de az ellenállás bekötése után jó lett . Viszont a hidegítésen elgondolkodtam : lehet , hogy egy kondenzátor kevés és mindkét polaritást azaz a pluszt és a mínuszt is hidegíteni kell ???

000000000

Milyen plusz mínusz ?

Csak a műszerről beszéltem és annak a közvetlen bemeneteiről !

A kerámia szűrő kondenzátornak meg mindegy a polaritása mert nincs !

Ha a gépben van HF gyújtás akkor meg kimondottan tilos kondenzátort tenni közvetlen a kimenetre !

fn47xk7ei

Ez egy CO2 hegesztőgép és közvetlenül a kimenetre (test-munkakábel )kötöttem a 200 V feszültség mérő műszert .

fn47xk7ei

A műszer 7107-es ic-s és egyet a mai nap sikerült is másvilágra küldeni . Szerencsére van pár tartalék ic .

000000000

Akkor ne csodálkozz az össze vissza mérésen !

fn47xk7ei

Holnap lehidegítem akkor a műszer mindkét polaritását (mérő bemenetét ). Remélem a műszer táp oldalával csak nem kell foglalkozni .?