Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Talán levegő mágnesszelep van benne ,azt 24 voltosnak látom .
De a feszültségsokszorozó alatt , a lakk alatt meg van égve a panel , lefele egy kis ic ig . Ezt nemrég vettem észre .
Lehet ezért ment a levesbe az egész gép .
Alkatrésznek jó lesz azért a többi .

g89ketty

Szivesen olvasnék vízbontóval történő hegesztésről. Néha kevernek hozzá PB. gázt, talán benzint is? Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Előre is kössz.GS[#confused]

fpd0kbd4

A boncolós topikban, #2307#-től jól kitárgyaltuk az én szerkezetemet.

g89ketty

Kössz szépen! Üdv: GS [#integet2]

fn47xk7ei

A lényeg , hogy túl sok energiát ne fektessél bele mert eredeti állapotában már használhatatlan valamint elég olcsón össze lehet hozni egy új HF-es gyújtó egységet . Alkatrésznek viszont aranybánya .

svejk

Létezik CO2 géphez 24 V-os, ráadásul DC-s gázszelep?

Csak 42 és 230 V váltósakat találok. :(  (gondolom a huzalelőtoló feszültsége miatt)

jani300

Az újabbak mind 24 voltosak . Hogy egyen vagy váltó ,nem tudom .
A régi gépekhez gyártott különelőtolóban van szerintem 42 voltos .

svejk

Vajon a 42 V-os behúzhat stabilan 33 V ~-ról? Aligha... :(

ANTAL GÁBOR

Rémlik hogy a Cooptimos 4 görgős külső előtolóban  van egy toroid autótrafó ami 42/24 V os   ( talán megtalálom a pincémben  ha kellene )

Én kiheréltem mert átalakítottam a gépemet és beépítettem egy 230/ 42 ill 24 es klasszikus trafót ( kívülről adom neki a 230 at )

g89ketty

Próbáld ki! 4 db Schottky-ból graetzet jól megpufferolva. Ha az egyenfeszt tudod kapcsolni akkor biztos, mert a behúzáshoz elég a pufferfesz, a tartáshoz elég a kisebb is.[#integet2]

svejk

Mindegyik váltófeszes.

A Coopteam-nél van 3500 Ft körül 24 V ~ majd berakok egy kis trafót.

Úgy látszik egyenfeszültségű nem létezik.
Ezek ugye direktvezérlésű szelepek, ide kell a relatív nagy behúzóerő, melyet a váltósok automatikusan megoldanak.

PSoft

Valahol van még pár db. ilyen PTFE szelepem, előkeressem őket?
24VAC-val tápolod ezeket is, de a fejben van egy négydiódás gréc, amúgy DC szelepek.
Másik fejjel, vagy a diódékat(kis panel) kivéve...

svejk

Hegesztéshez, Corgon Plus gázhoz kell.
Nem értek hozzá, hogy alkalmas lenne e a Tiéd.

Inkább maradok a hegesztéstechnikai alkatrészüzlet mellett és megoldom a meghajtását.

g89ketty

Én úgy tudom, hogy a váltófeszü behúzót hajthatod egyennel, de az egyent nem lehet váltóval,  a rövidrezárt menet hiánya miatt prelleg. Az egyennel esetleg tapadhat, amit egy vékony rézlemezzel oldanak meg. Ha kondival jól felhúzod a puffert akkor a trafón múlik a kivehető fesz.[#integet2]

000000000

A politetrafluoretilén ( DuPont kizárólagosan birtokolt nevén Teflon) biztos, hogy megfelel még a legbrutálisabb savaknak is, nem csak egy mezei Argon CO2 gáznak !
Egyedüli kérdés a max nyomásállósága megfelel a követelményeknek.