Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Egy rég nem használt gépről van szó . Kettőből lett összerakva , de már nem is emlékeztem konkrétan minden egységére . Előtolás hibával lett félretéve .
Most előszedtem , és a mai tudásommal azt mondom hogy csak a centrálcsatlakozója ér valamit . Valószínűleg megpróbálom azért javítani de nem alakítok már semmit rajta , nincsen értelme .
Lágyindító : amit szeretnék teljesítményt nem tolerálja a kismegszakító ,sokszor lemenne 230 ról .
Nem tudom létezik e egyáltalán normális méretezésű gyári trafó , öklömnyi vackok , inverterest nem igazán szeretnék .
Normális 230 as trafóval készült gépről van képed ?

jani300

160 as COgép
Egy ilyen gépet használok csak 160 a típusa .
De valahogyan gyengének tartom .

fn47xk7ei

Nem kéne ennyire túl variálnod . Más tag összetenné a két kezét-lábát ha annyi cucca lenne mint neked egy CO2 hegesztőgép építéshez . Van bevont elektródás hegesztőgéped , a CO2 előnye a kasznizásnál jön elő így neked felesleges a brutál teljesítmény inkább a tökéletes működés . Ne én küldjek neked fényképeket hanem te készítsél arról amid van és abból egy-két nap vagy egy-két hét esténkénti és esetenkénti elfoglaltságkén össze tudsz dobni egy nagyon jól működő gépet a mi örömünkre is .[#taps] Neked az első lenne egy jó egyfázisú főtrafót kiválasztani a lehetőségeid közül ill. megtudni milyen és hány voltos működő előtoló vezérlőd van . A vezérlőhöz meg könnyű buherálni egy előtoló motort és lenne egy profi előtoló egységed mert a főtrafó mellett ez a másik ami lényeges lenne . A többi rész meg csak játék .Szóval kezdjük az elején - milyen egyfázisú trafóid vannak ?

fn47xk7ei

No ez kiindulásnak tökéletes csak meg kellene keresni a gyenge pontjait hol lehet javítani rajta , hogy jobb legyen és neked is megfeleljen .[#eljen]

fn47xk7ei

Ha nem melegszik a főtrafó akkor tök jó alapnak és tuningolható .

fn47xk7ei

Talán rosszul fogalmaztam a lendületemben (mert ugye mindegyik melegszik használat közben )[#worship]- akkor inkább úgy fogalmazom ha max. áram közelében nem melegszik túlzottan a főtrafó .

jani300

Valami gondja kell legyen . Az enyém 160 típusú ,22A felvett és 5KVA a max adatai .
De nagy túrókat tud átolvasztani 4 es lemezt ,0,8 as huzallal .
Állandó kontakthibák vannak . Az összes dióda elszállt már ,kicseréltem régi zöld ruszkikra .
Amit megcsinálhatnék : hosszabítócsere legalább 2,5 négyzetmilisre , és egy új 22 000 mikrós kondi .
Az előtoló műanyag házas ,az úgy rossz ahogy van .
Aluházasra cserélhetném ,de át kell hegeszteni a tartót .
160 ezer most egy ilyen gép .többet várnák tőle ,ennyi pénzért .

jani300

Nem melegszik ,nagyon ,sose váltott még le .
Wel 3vagy 4 előtoló vezérlője van az jó .

fn47xk7ei

Ezért írtam , hogy tuningolható . De szépen végig kell zongoráznod a hiba lehetőségeket vagy a vélhető okokat a gyengeségre (szerintem ezt a gépet simán fel lehet javítani ). Mérjél áramot például a primer oldalon ill. feszültséget hegesztés közben . Addig míg nem lesz egy jó  magabiztos előtolód addig jó hegesztést nem  is fog produkálni a géped . Én alapból négy görgőset szereltem be a gépembe mivel 4 méteres munkakábelhez már ajánlott .Kondit akkor érdemes bele tenni ha kevés a hegesztő feszültséged . Szóval a mérés az jó iránymutató . De , hogy példát mutassak neked mindjárt megyek ki én is a műhelyembe és beszerelek én is egy ampermérőt a gépembe mert a két nagy négyszögletes lyuk csúnya látvány mióta kiszereltem a panelműszereket . Nem kell ugyan mindig a műszereket nézni egy hegesztőnél de jó ha van rajta .

jani300

Csinálok nagyobb keresztmetszetű hosszabbítót először , az is segíthet . És az összes kötést át kellene nézni . 4 vagy 6 ezer mikró kondi van rajta ,gyárilag . Tettem rá még bőven ,sokkal jobb volt ,de elégett a csatlakozás ,kinyírta a kondit . Melegedett a négyes huzal ,sokkal jobb plusz kondival  . Lehet tényleg emelnem kellene a feszültségét pár volttal egy plusz trafóval . De nem most az biztos .
5 méteres munkakábelem van , muszáj .

fn47xk7ei

5m-es munkakábel egy gagyi tolóművel ??[#csodalk]Ez már komoly hibaforrás . Kondenzátort ha teszel akkor kb. 60000 mikró legyen természetesen csavaros kondenzátorokkal és komoly vezetékekkel bekötve valamint pár menetű tekercs legyen rajta az áramkorlátozás miatt + a mágnes kapcsoló segédérintkezőjére kötött kisütő ellenállással hogy ha abbahagyod a hegesztést akkor a kondenzátorok ne maradjanak feltöltve .

6rk75uezn

Jani,kiváncsi vagyok.
Kérlek ird körül mit jelent nálad ennél a gépnél hogy gyenge.

boylees

Eladó új soha nem használt KOBE  egyenes levegős csiszoló  1db Szorítópatron van hozzá méret 1/4"(6mm)
Csak a gép van sajnos a kulcsait nem találtam meg.
KBE2704090K.

20000Ft +futár ha szükséges

Gyál

boylees

Bocs rossz helyre ment kérem a moderátort hogy törölje.
Köszönöm.

jani300

Úgy érzem nincsen elég áram már 3 milis lemez hegesztéséhez sem . Púpos a varrat , nem tudom elég mélyen beolvasztani .
Lakatos munkánál nem bízom meg a hegesztés minőségében . 2 es anyagig még elfogadható .
Kevert gázzal biztosan jobb lenne .