Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

És ez tud 350 celsius fokot ?

fn47xk7ei

De most itt miről van szó ? Mert nem értem a mondatot .

000000000

nem!
Csinálj 12..24 orás száritást 150..200c a cél ugyan az!

fn47xk7ei

Ezen még elgondolkodom ma - a cél: mint egy mini kemence féleség és hossz 500 mm belső méret . Habtéglából talán meg is tudnám csinálni . De nem vagyok benne biztos , hogy a hőfokszabályozó is meg lenne a fűtő betéthez mert valószínűleg kidobtam .

RJancsi

Akkor a hozzászólásom első felét hagyd figyelmen kívül. De tudod mit? A másik felét is. Segítő szándékkal írtam, de segíteni csak azon lehet aki hagyja magát! [#awink]

fn47xk7ei

Ilyen gondolkodással az összes hobbi fórumot be lehetne zárni mert mindent meg lehet venni a boltban vagy egy gyártótól . Le is írtam , hogy hobbi szinten gondolkodom . Évekig dolgoztam hegesztés technikai cégnél így azért valamennyire azért tájékozott vagyok . Miért nehéz megérteni ha valaki egy egyszerű megoldást otthoni anyagok újrafelhasználásával akar megoldani . De jó legyen igazad akkor hanyagoljuk a témát nem erőltetem tovább .

jani300

Jó pár éve ,rendesen lomiztam egy orvosi sterilizálót .
Valahol az udvarban megvan szerintem . Eddig eszembe sem jutott külön pálcaszárítót csinálni . A gázon szoktam kis lángon szárítani , ha bázikus pálcával kellene hegeszteni .
A sütő még az iskolámból van , ott tartották egy állandóan működő "Nova" sütőben a pálcákat .

Szalai György

Ha nekem kéne valami pálcaszárítót barkácsolni mert eláztak, akkor valami indukciós megoldáson törném a fejem. Például egy indukciós főzőlap kis átalakításával, csak úgy szabadon rátéve, nem dobozban.
De nem kell, mert a szerkezeti acélhoz való pálcát nem szükséges elő szárítani, precíziósan meg nem hegesztek.

fn47xk7ei

Jó , 40 évvel ezelőtt a rezsón szárítottuk az elektródákat de a mai világ már talán nem itt tart . Gázon való szárítást nem tartom jónak inkább az elektromos a legegyszerűbb . Viszont keresném a számomra legpraktikusabbat és a legkisebb energia felhasználásút .

fn47xk7ei

Nagyon sok bázikus elektródám van és érdemes is őket használni . A szárításnál mellet még tárolná is a doboz így olyanra gondoltam amiben 5 kg is elfér . Indukciós az bonyolult egyszerű főzőlap betétek meg vannak itthon csak egy hosszabb időzítéses relét kellene rászerelni mert felesleges tartom folyamatosan hosszabb távon 350 fokon üzemeltetni . Ezek például 1200 W-osak , egyenlőre ezeket találtam a legmegfelelőbbnek a meglévő cuccaim közül .

Szalai György

remrendes

Marming a ket kepletre gondoltam. 30V feszultseghez mindenkepp kell 380-400A.

fn47xk7ei

Ezt így nem értem mert szerintem nem a feszültséghez "rendelik" az ampert hanem tudtommal a főtrafó számításakor célszerű számolgatni és a tervezett amperhez ill. teljesítményhez igazítják a szekunder menetszámot és persze az ívfeszültséget . Azaz 400 A az cca. 32 V környéke .

fn47xk7ei

Az elektróda szárító project lefújva mert ma vettem egy gyorsdarabolót és egy jó időre annak felújítása fog lefoglalni . Addig is jó lesz a rezsós szárítás 60x40 mm-es alu zártszelvényekben és ezeket legalább lehet használni tárolásra is mert pár forintér tudok venni műanyag végzáró elemeket .

remrendes

En igy szamoltam, csak forditva. Ha 30V kornyeken szeretnem hasznalni, akkor kell az a meret.